CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Karadeniz Fındık İhracatçılar Birliği Başkanı Edip Sevinç’in kanunen yasak olmasına rağmen aylar öncesinden algı yaratmak için 790 bin rekolte açıklamasına çok sert tepki gösterdi.

Sevinç’i hedef alan Adıgüzel, “Yine malum şahıs konuşmuş. Bahçede 1 metre kar varken 790 bin ton fındık rekoltesi açıklamış. Geçen yıl da aynı şahıs don fındığa iyi gelir demişti. Şimdi de kar fındığa zarar vermedi diyor. Ne zaman hava soğuk gitse kar yağsa "kar tavuğu" gibi ortaya çıkıyor.”

Cumhuriyet Savcılarını göreve davet eden Adıgüzel, “Kanun da tanımıyor. Bu mevsimde karanfil sayımı ile rekolte tahmini açıklamak 2013 ten beri yasak. Kendinize karanfil sayımı yapıp planlamalar yapabilirsiniz, ama bir algı oluşturmak için bu mevsimde kamuoyunu böyle yanıltamazsın. Rekolte tahmini yapacak kurum da zamanı da bellidir. Daha aylar öncesinden bu kirli oyunu oynamak edepsizliktir. Tarım bakanlığını, rekabet kurulunu ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. Ticaretin de siyasetin de bir ahlakı var. Artık bu kadarı da utanmazlıktır.

Fındık kabuğunun çuvalının dahi 150 TL olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Adıgüzel, “Üreten biz, yiyen bunlar. Fındık kabuğunun çuvalı bile 30 liradan bir ayda 150 liraya vurdu. Normalde bir kilo fındık ile bir çuval fındık kabuğu alınırdı. Fakir fukaranın kışlık yakacağı idi. Şimdi kilosu 5 lira. Kabuğun kilosu bile 5 lira olan fındığı daha dün 23 liraya kapatan hırsız şebekesi sokağa çıkmaya utanacağına bir de fütursuzca ağzını mikrofona dayayıp millete yine tuzak kuruyor. Sözlerimi sert bulanlar olabilir. Üç beş vampir milletin kanını emerken susan da ona ortaktır. Eğer bu şahıs hakkında açıkça suç olan bu konuda gereği yapılmaz ise gereğini yapmayanlar da bizden aynı ile muamele göreceklerdir. Milletin hakkını yedirmeyeceğiz. Yeter artık.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim