CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Meclis Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi üzerine CHP Grubu adına konuştu. Adıgüzel konuşmasında hakları verilmeyen sözleşmeli ve ücretli öğretmenler ile atamaları yapılmayan engelli öğretmenlere selam gönderdi. Talim Terbiye Kurulu’nun bilimsellikten uzaklaşarak, siyasetin etkisinde olduğunu ifade eden Adıgüzel, bugün Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk’un da bir dönem Talim Terbiye Kurulu’nun başkanı olduğunu ve siyasi etkilerle kadrolaşma nedeniyle o zaman istifa ettiğini hatırlattı. Bugün aynı hataların Ziya Selçuk Bakanlığında yapıldığını ekledi. Mustafa Adıgüzel konuşmasının satır başları şu şekilde:

“Talim Terbiye Kurulu talim veren değil talimat alan konumdadır.”

“ Ders kitaplarının içerikleri hatalar ve eksiklerle dolu. Din kitaplarının içeriğinden Atatürk ve Atatürkçülük çıkartılmıştır.”

“İnklap tarihi kitabında Teali İslam Cemiyeti zararlı cemiyetler listesinden çıkarılmıştır.”

“Köy enstitülerinin köylüler istemediği için kapatıldığı, Şeyh Sait İsyanına ‘Doğu’daki bir isyan’, Musul sorununa ‘Güneydeki bir sorun’ gibi yaklaşımlar vardır.”

“Kitaplardaki hatalardan bahsetmek istemiyorum. Her yıl bu kitaplardan 150 milyon basılıp ücretsiz dağıtılıyor. Çoğu kapakları bile açılmadan çöpe gidiyor. 6 Milyon ağaç ve 4 milyar TL’yi çöpe attınız.”

Adıgüzel konuşmasında ders kitaplarının yetersiz olmasından ötürü ailelerin kaynak kitap almak zorunda bırakılmasını eleştirdi. Kıyafeti uygun görülmediği için okuldan eve gönderilen çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden İsmail Devrim’i hatırlattı.

Düzce Milli Eğitim Müdürü’nün Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili “Ama olayında değişik boyutları var. Çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz” dediğini hatırlatan Adıgüzel, Bakan Selçuk’a dönerek “Böylesi zihniyetleri arayıp da mı buluyorsunuz?” dedi ve ekledi “Bu adamın görevinde kaldığı her saniye Ceren’i sevenler, tüm kadınlar hatta tüm toplum için eziyet, hakaret ve tekrar tekrar cinayettir.” 

Editör: TE Bilişim