Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu Marmara Depremi ile ilgili yaptığı açıklamada, “17 Ağustos 1999 tarihinde yaşadığımız depremin üzerinden 21 yıl geçti. Kaybettiğimiz her vatandaşımızın acısı içimizi sızlatmaya devam ediyor. “ dedi.

17 Ağustos 1999 tarihinde Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşanan d7.4 şiddetindeki depremin üzerinden tam 21 yıl geçti ancak acıları hala dinmedi. Son yüzyılın en büyük depreminde 23 bin 781 kişi yaralanmış, 505 sakat ve 285 bin 211 konutun da hasarlı olduğu tespit edilmişti. Ayrıca yapım hatalarından dolayı çöken binaların müteahhitlerine, yaklaşık 2100 dava açılmıştı. Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde meydana gelen ve Marmara Depremi olarak anılan depremin üzerinden tam 21 yıl geçti.

Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Marmara Depremi ile ilgili yazılı açıklama yaparak depremin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. Milletvekili Gündoğdu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Binlerce insanımızın ölümüne, binlerce insanımızın yaralanmasına, binlerce konutun hasar görmesine ve milyarlarca liralık maddi kayba neden olan 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Ülkemizin deprem bölgesinde olduğu gerçeğini unutmadan doğal afetlerin sebep olduğu kayıpların bir daha yaşanmaması için devlet olarak gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz.” *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim