“Ahilik Haftası” dolayısıyla Ordu Esnaf Sanatkâr Odaları Başkanı Erdoğan Akyürek, Ticaret İl Müdürü Şenel Çakır ve çeşitli meslek gruplarının oda başkanları Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, 53 yıldır terzilik yapan ve "yılın ahisi" seçilen 92 yaşındaki Mustafa Şen’de yer aldı.

BAŞKAN TÖREN: “TOPLUMSAL BARIŞIN VE BİRLİKTELİĞİN KODLARI AHİLİK FELSEFESİNDE GİZLİ”

Gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Oda Başkanı Erdoğan Akyürek ve beraberindekilere ziyaretleri münasebetiyle teşekkür etti. Belediye hizmetleri ve yeni projeler hakkında heyete bilgiler veren Başkan Tören, Altınordu Belediyesi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını ve esnaflara destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Ahilik olgusunun sadece belli bir zamana değil tüm yıl boyunca hatırlanması gerektiğini aktaran Başkan Tören, bu tertip ve disiplinin şehre yayılması arzusunda olduklarını ifade etti. Toplumsal barışın ve birlikteliğin kodlarının Ahilik felsefesinde gizli olduğunun da altını çizen Başkan Tören, bu müessenin sonsuza dek yaşaması gerektiğini belirtti.

“ESNAFLARIMIZ AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ UYGULAMAYA DEVAM EDİYOR”

Başkan Tören konuşmasında, “Ahilik, günümüzde halen geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Esnaf ve sanatkarlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukukun riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini uygulamaya bugünde devam etmektedirler. Ahilik Haftası vesilesiyle, medeniyet tarihine Türk Kültürünün armağan ettiği bu güçlü mirasın gelecekte de korunmasını temenni ediyor, ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarlarımızın “Ahilik Haftasını” kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Ziyarette konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Erdoğan Akyürek ise misafirperverliği dolayısıyla Başkan Tören’e teşekkürlerini iletti. Akyürek, yaptığı konuşmanın ardından heyet adına Başkan Tören’e çiçek takdim etti.

Başkan Tören daha sonra yılın ahisi seçilen Mustafa Şen’i tebrik ederken gerçekleşen ziyaret günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim