İlk olarak 2009 yılında 135 lira olarak ödenmeye başlayan Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesi 2014'ten bu yana artış görmeden 170 liradan ödenmeye devam ediyor. Fındık üreticileri ise, 170 liralık desteğin günümüzde yetersiz kaldığını ve artması yönünde taleplerde bulunuyorlar.

Üreticilerin bu yöndeki talep ve beklentileri üzerine açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, destek ödeme miktarının artırılmasıyla ilgili şu an için bir çalışma olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Fındıkta alan bazlı gelir desteğinin artırılmasını kendisinin de istediğini söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, “Fındık üreticilerimize iktidarımız bugüne kadar hep destek oldu. Geçen sene fındık üreticilerine çok yüksek bir fiyat verildi alan bazlı destek şimdiye kadar sabit kaldı. Tabii alan bazlı desteğin çok fonksiyonu var. Devletimiz üreticileri destekleme adına en kolay yöntemi bu şekilde bulmuştur. Buradaki asıl amaç fındığı üreten gerçek üreticinin desteklenmesi. Alan bazlı gelir desteğinin artması konusunda şu anda bir çalışma olup olmadığını bilmiyorum. Ama inşallah böyle bir çalışma olur.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim