Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''Hedefimiz yılsonunda enflasyonu makul seviyelere düşürmek'' dedi. Mardin İş Dünyası Buluşması'nda konuşan Nebati, ''Döviz, üretim, yatırım ve ihracat açısından uygun, yönetilebilir bir noktaya gelmiştir. Hedefimiz enflasyonu makul seviyelere düşürmek'' diye konuştu. Kur korumalı mevduat büyüklüğünün 728 milyar TL'ye ulaştığını aktaran Nebati, tasarruf sahiplerini enflasyona karşı koruyacak ürünler üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Nebati ''Enflasyonist baskı oluşturmadan yatırımlara yönelik kredi kullanımını önceliklendiriyoruz'' dedi. Nebati, fahiş fiyat, fiyat manipülasyonu ve stokçuluğa karşı önlemler kapsamında 40 bini aşkın işletmeyi saha denetimine tabi tuttuklarını açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mardin İş Dünyası Buluşması'nda konuştu. Hedeflerinin enflasyonu yıl sonunda makul seviyelere düşürmek olduğunu vurgulayan Nebati, iş dünyasından sabır istedi. Nebati ''Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın meselesi olsa da bu sorunu kalıcı şekilde ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz, enerji sarf ediyoruz ve elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. TÜFE'deki artış geçici, vatandaşlara sınırlı yansımasına yönelik adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Fahiş fiyat ve stokçuluğa asla izin vermiyoruz, 40 bine yakın işletmeyi denetledik.Yüksek enflasyon ile mücadele ediyoruz, alım gücünü eskisinin de üzerine çıkarmak istiyoruz.'' dedi.
'DÖVİZ ÜRETİM, YATIRIM VE İHRACAT AÇISINDAN UYGUN'
Finansal istikrarı sağladıklarını, yatırım ortamını güçlendirdiklerini belirten Nebati ''Döviz, üretim, yatırım ve ihracat açısından uygun, yönetilebilir bir noktaya gelmiştir. Hedefimiz enflasyonu makul seviyelere düşürmek'' diye konuştu.
Kur korumalı mevduat büyüklüğünün 728 milyar TL'ye ulaştığını aktaran Nebati, enflasyon korumalı tasarruf ürünleri üzerinde çalıştıklarını dile getir. Nebati "Enflasyonist baskı oluşturmadan yatırımlara yönelik kredi kullanımını önceliklendiriyoruz" dedi.
Bakan Nebati'nin konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:
Mardin'e yönelik destekleri 11 kat artırdık. Birlik ve kooperatiflere ciddi bir kaynak artırdık. Ziraat Bankası önceliğinde sulamaya hazır alanlarının kanal projelerinin tamamlanması için projeyi ilan ettik. Biz bütün çiftçi su birlikleri kooperatifleri bu imkandan faydalanacak adımları hızlı hareket etmelerini rica ediyoruz. Sulama kanalları tamamladık. Tarımsal sulamada çok sayıda uygulamaları peşi sıra açıkladık.
Mardin yıllık ortalama 3 bin saat güneşlenme süresine sahip. Rahatlıkla güneş enerjisinden faydalanacak çalışmaları yapmamız lazım. Bu yıl yağmur yağdı. Mardin turizm merkezi, tarım merkezi aynı zamanda sanayisiyle ön planda olan bir şehir. Yüzde 61'i genç bunları istihdam etmemiz lazım. Haber Merkezi 
 

Editör: TE Bilişim