‘İnsana Hizmet ve Hürmet Eden Belediyecilik’ parolası ile çalışmalarını yürüten ve ‘önce insan’ anlayışını benimseyen Altınordu Belediyesi, sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarla da vatandaşların takdirini topluyor. ‘Dünya Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla bir çalışma yapan Altınordu Belediyesi kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Belediye Hizmet binasına “Kadınlara yönelik şiddete son vermek bizim elimizde, söz verelim birlikte harekete geçelim” yazılı dev bir pankart astı.

Asılan pankartın yanı sıra tüm belediye birimlerinde görevli personele ve ayrıca sokaklarda kurulan stantlarda vatandaşlara ‘Kadına Yönelik Şiddete Son’ yazılı kokartlar dağıtıldı. Bu kokartları yakasına takan belediye personeli gün boyu bu kokartlarla hizmet vererek kadına şiddete yönelik farkındalık oluşturdu.

EĞİTİCİ SEMİNER DÜZENLENDİ

Sosyal farkındalık çalışmalarıyla kadına şiddete dikkat çeken Altınordu Belediyesi bu çalışmaların yanı sıra eğitim semineri de düzenlendi. Bu kapsamda Ordu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Ordu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu eğitim semineri düzenlendi. Uzman Gülşah Sezgin Çebi tarafından verilen eğitimlerde personele kadına şiddet ve kadına şiddetin Türkiye’deki boyutu konusunda eğitici bilgiler verildi.

Sosyal Belediyecilik alanında önemli bir çalışmaya daha imza atan Altınordu Belediyesi yapılan tüm bu çalışmalarla kadına şiddete karşı farkındalık oluşmasına katkı sağladı.

Editör: TE Bilişim