Salgın sürecinde öncü ve örnek belediyecilik uygulamalarına imza atan Altınordu Belediyesi şehirde başlattığı hijyen seferberliğinin yanında yürüttüğü dezenfekte ve salgının ekonomik risklerini azaltacak sosyal yönlü çalışmalarla vatandaşların beğeni ve takdirini toplamaya devam ediyor.

OKULLARDA 1 MİLYON 928 BİN 959 METREKARE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI

İnsanı merkeze alan çalışmalarıyla şehrin her alanına ve toplumun her kesimine dokunan Altınordu Belediyesi şehirde bulunan okulları da hiç ihmal etmedi. Pandemi sürecinde okullarda periyodik bir çalışma yürütülürken her sınav ve eğitim öğretim faaliyeti öncesinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilçe genelinde bulunan tüm okullarda 1 milyon 928 bin 959 metrekare alan dezenfekte edildi.

BAŞKAN TÖREN: “TÜM GAYRETİMİZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”

Yarıyıl tatilinin gelmesiyle birlikte okullarda temizlik ve dezenfekte çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, "Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sömestr tatiline girmeleriyle birlikte okullarımızda dezenfekte çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Ekiplerimiz hem şehir merkezinde hem de kırsalda bulunan tüm okullarımızı kapsayan bu çalışma ile öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına hijyenik bir ortam hazırlıyor." dedi.

Eğitime ve öğrenciye desteklerinin hijyen çalışmaları ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Başkan Tören, sözlerini şöyle tamamladı:

Öğrencilerimizin eğitim hayatlarını kolaylaştıran, onların eğitimde fırsat eşitliğinden tam olarak yararlanmalarını sağlayan eğitim materyalleri desteklerimiz yanında ruhsal gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilecekleri ortamları ve etkinlikleri de çocuklarımıza sunuyoruz.

Eğitimin fiziki mekanları olan okullarımızı ikinci yarıyıla hazırlarken yine Kültür ve Sanat etkinliklerimiz kapsamında çocuklarımıza özel düzenlediğimiz Sinema Günleri ile de öğrencilerimizi moral ve motivasyon olarak hazır hale getiriyoruz. Öğrencilerimizin ve eğitim camiamızın daima yanındayız.

Bu vesile ile sevgili çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve tüm eğitim çalışanlarına başlayacakları ikinci yarıyılda da sağlık esenlik ve başarılar diliyorum.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim