Başkan Aşkın Tören’in Altınordu’lu kadınların sosyal yaşama ve iş hayatına katılımlarını kolaylaştırmak ve teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği yatırım ve projeler yanında Kadına yönelik şiddetle mücadelede de ortaya koyduğu farkındalık çalışmaları devam ediyor.

Altınordu Belediyesinin de yerel ortakları arasında yer aldığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Ulusal Demokratik Enstitü (NDI) işbirliğinde yürütülen “Birlikte Varız Programı” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ile kadına yönelik şiddete karşı yerelde belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin güçlendirilmesi ve yerel aktörler arasındaki iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.

ALTINORDU BELEDİYESİ KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK ÇALIŞMALARA ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Ayrıca kapsayıcı, katılımcı, kadınların ihtiyaç ve haklarına duyarlı yerel yönetimi teşvik etmeyi amaçlayan program ile yerelde kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin politika ve hizmet uygulamalarında iş birliklerini geliştirmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı hazırlanması amaçlanıyor.

Kadın sivil toplum kuruluş temsilcileri yanında kamu kurum ve kuruluşlarından görevlilerin de katıldığı etkinlikte belediyenin üst düzey yöneticileri ile birim müdürleri ve çalışanlar da yer aldı. İki gün boyunca devam eden çalıştayda alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen sunumlar ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı hazırlığı için yerelde yaşanan sorunlar ve ihtiyaçlara yönelik çalışma yapılırken, çözüm önerileri de ortaya kondu.

“ALTINORDU BELEDİYESİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ İLE ÖNCÜ BİR BELEDİYE”

Altınordu Belediyesinin kadına yönelik şiddetle mücadelede temel strateji olarak kadın istihdamına öncelik verdiği ve bu alanda önemli çalışmalar yaptığını görmekten memnuniyet duyduğunu belirten ve aynı zamanda cinsiyet eşitliği, ayrımcılık ve insan hakları alanında çalışmaları ile dikkat çeken akademisyen Dr. Ece Öztan, bunun kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli bir boyutu olduğunu ifade etti.

Altınordu Belediyesi’nin bu alanda da öncü bir belediye olduğunu söyleyen Öztan, hem çalıştayın düzenlenmesine yaptığı ev sahipliği hem de hayata geçirdiği çalışmalar nedeniyle Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’e teşekkürlerini iletti.

“Birlikte Varız” program yöneticisi Bahar Özden ise Altınordu Belediyesinin; Aile Danışma Merkezi, kadın istihdamı istihdam ve ekonomik güçlenmesine dönük Tekstil Atölyesi, Kariyer merkezi ve Mükemmeliyet Merkezi gibi mesleki anlamda kadınları ekonomik ve sosyal açıdan güçlendiren birçok program ve projeleri var. Altınordu Belediyesinin Altınordu’da kadın erkek fırsat eşitliğine dönük çok önemli bir rol oynadığını görüyoruz. Altınordu belediyesinden diğer proje paydaşı belediyelerimizin öğreneceği çok önemli iyi uygulama örnekleri var. Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Aşkın Tören’e ve Altınordu Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim