Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesindeki önemli bir güzergahı daha yürüyüş ve bisiklet yolu ile buluşturuyor. Cumhuriyet Mahallesi 1358 nolu sokak üzerinde başlatılan çalışmayla birlikte, Ordu Üniversitesi ile Kayabaşı Mahallesi Yolu’na bağlanan güzergâh, kaldırım çalışmalarıyla birlikte, bisiklet ve yaya yoluna kavuşacak.

Ordu’da, sağlıklı, güvenli, ekonomik ve doğa dostu bir ulaşım biçimi olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi 1358 nolu sokak üzerinde, kaldırım ve  bisiklet yolu çalışması başlattı. Ordu Üniversitesi ile Kayabaşı Mahallesi Yolu arasında hizmete girecek olan yürüyüş ve bisiklet yolu, üniversite, fabrika, okullar ve öğrenci yurtlarını kullanan vatandaşlara hizmet verecek.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, alternatif güzergâhlar, modern kaldırım, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla birlikte kenti geleceğe hazırladıklarını söyledi.

BİSİKLET VE YAYA YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Şehirde taşıt ve yaya trafiği güvenliği için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Güler, “Cumhuriyet Mahallesi’ne nefes aldıran 1358 sokak altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayıp, yolu hizmete açmıştık. Burası araçların alternatif güzergah olarak tercih ettikleri önemli bir yol.  Şimdi ise güzergah üzerinde bisiklet ve yaya yolu çalışması başlattık. Ekiplerimiz kaldırımlarıyla birlikte yeni yürüyüş ve bisiklet yolu için bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

1358 SOKAK CUMHURİYET MAHALLESİ’NE NEFES ALDIRDI

Cumhuriyet Mahallesi 1358 Sokakta yapılan çalışmalarla birlikte bölgenin nefes aldığını dile getiren Başkan Güler, “ Hizmete sunduğumuz yolla birlikte, üniversite ile Melet Irmağı arasında kalan, üniversite, fabrika, okullar ve öğrenci yurtlarını kullanan vatandaşların karayolu üzerindeki Sağra Kavşağı ve Dörtyol Kavşağındaki trafik yoğunluğuna girme mecburiyeti de ortadan kalktı. Karapınar ve çevre mahallesi sakinlerinin de şehir merkezine kısa zamanda ulaşma imkanları sağlandı. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim