Röntgen, ultrason, EKG cihazı ile solunum ve işitme testleri de yapılabilen son sistem teknoloji ile donatılan ve bir muayenehane konforunda olan Mobil Sağlık tarama Aracı özellikle uzun sokağa çıkma kısıtlarının bulunduğu pandemi döneminde toplum sağlığı açısından hayati bir fonksiyon üstlendi. Salgından korunmada en etkili silah kabul edilen aşılama kampanyalarında da görev alan Mobil Sağlık Tarama Aracı, kırsal mahallelerde vatandaşların ayağına götürülen aşı çalışmalarına da önemli katkılar sağladı.

ÖĞRENCİLERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

Altınordu Belediyesi tarafından Ordu Üniversitesi (ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesinden gönüllü hekimler ile birlikte gerçekleştirilen sosyal sorumluluk programında Yağızlı ilköğretim okulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen eğitim programı Altınordu Belediyesi Mobil Sağlık Tarama Aracı ile gerçekleştirildi.

Okullar ile yapılan iş birliği kapsamında öğrencilere temel sağlık hizmetleri alanında önleyici tedbirleri öğretmek maksadıyla düzenlenen eğitim programlarında da önemli bir işlevi yerine getiren Mobil Sağlık Tarama Aracı bu defa minik öğrencilerin diş sağlığı ve bakımı eğitimine destek verdi.

Yağızlı Şehit Zafer Gülseren İlkokulu-Ortaokulu öğrencilerine yönelik eğitim programında Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi hekimleri tarafından minik öğrencilere diş sağlığının önemi, diş temizliği ve dişlerin nasıl korunması gerektiği aktarıldı.

Minik öğrencilere, dişlerini günde iki kez ve nasıl fırçalamaları gerektiği de diş maketi üzerinden uygulamalı olarak gösterildi.

Altınordu Belediyesi tarafından eğitime katılan öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim