Aybastı ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından açılan amigurumi atölyesini ziyaret ederek kursiyerlerin el emeklerini inceledi.

Yapılan çalışmalar hakkında da usta öğreticiden bilgi alan müdür Acu, yaptığı açıklamada, “burada bu işe ilk başladığımız günü hatırlıyorum. Cesaretle birlikte yola çıktık. Bu işte aybastı merkez olacak dedik ve bugün kırktan fazla evde amigurumi üretiliyor. Ev hanımlarımız ev ekonomisine katkı sağlıyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz aylardır bu işin alt yapısı ile uğraşıyoruz ve en önemli ihtiyaç olan insan kaynağını oluşturarak, devam ediyoruz.”

Bugün piyasada bulunan oyuncakların çoğu plastik ve çocuklarımızın sağlığını tehdit eden ürünler olduğunu dile getiren Acu,” ancak sizlerin bugün burada yaptığınız oyuncaklar; koton iple örülen, içini boncuk elyafla doldurduğunuz, yapışkan olmayan gözler kullandığınız ve en önemlisi yıkanabilir sanatsal oyuncaklardır…el emeğiniz sayesinde bu oyuncaklar daha da uzun ömürlü hale geliyor.” Dedi.

Son olarak anne – babalara seslenen müdür acu,” bu oyuncakları tereddüt etmeden alabilirsiniz ve rahatlıkla yıkayabilir uzun süre kullanabilirsiniz. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim