Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ankara’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretin ardından ilçeye döndü. Ankara’da başta, AK Parti Genel Başkanvekili, Ünyeli Hemşehrimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milletvekilleri, Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürlerle görüşen Başkan Tavlı, dönüş sonrası yaptığı açıklamada, ziyaretlerin olumlu geçtiğini söyledi.

“Siyasi büyüklerimiz ilçemize yapılacak yatırımların destekçisiler”

İlçede yapılacak hizmetlerin takibi ve yeni yatırımların kazandırılması için hafta başında Ankara’ya gittiklerini ifade eden Başkan Tavlı, şunları söyledi:

“AK Parti İlçe Başkanımız Kenan Selim Argan ile birlikte, ilçemizde yapılan yatırımların takibi için Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Görüşmelerimiz ilçemiz adına olumlu geçti. Siyasi büyüklerimiz ilçemize yapılacak yatırımların sonuna kadar destekçisiler. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekteri Birol Ekici’ye, belediyemize kazandıracağımız greyder için yaptıkları 500 bin liralık destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulunduk.

“Organize sanayiden dönüş yok”

Ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Ebubekir Gizligider’i ziyaret ederek Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumunu görüştük. Sayın Bakanımız ve Genel Müdürlerimiz Ünye OSB’den artık dönüş olmadığını, kısa sürede faaliyete geçmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza ve Genel Müdürlerimize teşekkür ediyorum.

Ziyaretler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Ahmet Dilsiz’le görüşerek, ilçemize yeni spor tesisleri kazandırılması ve mevcut tesislerin rehabilitasyonu konularında destek istedik. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Avni Özata’yı ziyaret ederek, ilçemizin önemli sorunlarından olan Huzurevi konusunu görüşerek, Huzurevinin yapılması için destek talebimizi ilettik. Ardından, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan ve Bakanlık Genel Müdürleriyle TBMM’de bir araya gelerek, Kültür Merkezi, Ünye Kalesi 3. etap restorasyon çalışması ve UNESCO projeleri başta olmak üzere ilçemizin turizm yatırımlarıyla ilgili konuları görüştük.

“Sayın Genel Başkanvekilimiz her konuda Ünye’nin yanında”

Ünyeli Hemşehrimiz Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş'u TBMM'deki makamında ziyaret ederek ilçemiz hakkında istişarede bulunduk. Sayın Genel Başkanvekilimiz her zaman olduğu gibi bizleri sıcak bir şekilde karşıladı. Yatırımlar konusunda Ünye’nin yanında olduğunu ifade etti. İlçemize yapılacak olan başta Organize Sanayi Bölgesi, Üniversite Yerleşkesi, Kültür Merkezi ve diğer yatırımlara vermiş olduğu desteklerden dolayı Sayın Genel Başkanvekilimize Ünyeliler adına teşekkür ediyorum. Ziyaretler kapsamında daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü’nde, Genel Müdür Yardımcıları Aydın Doğan, Mehmet Tutaş ve Mücahit Arman'la bölgemizin önemli sorunlarından Ünye-Akkuş-Niksar Karayolu'nun yatırım programına alınmasını ve ulaşım konularında ilçemizde yapılacak yatırımları konuştuk. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Genel Müdür Yardımcısı Şadiye Yalçın'dan olası bir su taşkınının önüne geçilmesi için Cüri Deresi ve ilçemizden geçen diğer derelerin etrafına yapılacak olan tahkimat ve rusubat tutucuların yapımı için destek istedik. Ziyaretler kapsamında son olarak TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekilimiz Sayın Şenel Yediyıldız ve Sayın Metin Gündoğdu'yu TBMM'de ziyaret ederek ilçemizdeki yatırımları konuştuk. Ziyaretlerde bizlere Ordu Milletvekilimiz Sayın Ergün Taşçı’da eşlik etti. Kendilerine Ünyeliler adına teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim