Adalet Bakanı Gül, yargısal adaletin tecellisinde bilirkişilik kurumunun önemine değinerek puanlama esaslı bilirkişi performans sistemi getireceklerinin bilgisini verdi.

Bu yıl arabuluculuk konusunda 532 bin dosyada 1 milyondan fazla vatandaşın birbiriyle davalık olmadan el sıkışarak anlaştığını belirten Bakan Gül, bunun önemli bir sayı olduğunu kaydederek, "Arabuluculuk ile yıllar sürecek bir mesele 1-2 yılda çözüme kavuşmuştur. Bu durum bizde yeni arabuluculuk alanlarının açılması konusunda da yine bize ümit vermiştir. Çalışma hedeflerimizin arasında, reformlarda da bahsettiğimiz çalışmalara bizim için yön vermektedir. Önümüzdeki dönemde de bu çerçevede bazı başlıklarda arabuluculuk uygulamasını geliştirmek istiyoruz, bu alanlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda kira uyuşmazlıklarının da arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşturulması hususunda bir düzenleme için çalışıyoruz. Özellikle basit bir kira tespit davasının bile yıllarca sürmesi gerçekten kabul edilemez bir durum. Bu hususla alakalı kiracının da kiralayanın da mağdur olmayacağı bir sistem üzerinde çalışıyoruz" dedi.

E-TEBLİGAT İLE 1 YILDA 1 MİLYAR LİRATASARRUF SAĞLANDI

Bakan Gül, e-Tebligat'ın da başarılı bir şekilde uygulandığını kaydederek, bu yıl 38 milyon 951 bin e-Tebligat gönderimi yapıldığını ve bu şekilde 1 milyar lira tasarruf sağlandığını anlattı.

Konuşmasının ardından Bakan Gül, emekli olan Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun'a plaket verdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim