“ARACI EN ÜST PAKET EKSPERTİZE GÖTÜRÜN”

Bu durum ancak ekspertizlerde anlaşılıyor. Ekspertizlerde yapılan işlemlerle aracın çalıntı olup olmadığı ortaya çıkıyor. Konu hakkında Ordu’nun Altınordu ilçesinde galeri sahibi olan Taner Yurt, araç alacak kişilerin öncesinde aracı ekspertize sokması gerektiğini söyleyerek, “araçlarda belli galerilerden daha çok muhatap bulunabilecek kişilerden ikinci el araç tercih edilmeli. Onun haricinde alınan her araç ekspertizlere giderek gösterilmeli. Ekspertizlerde de şöyle bir sıkıntı var düşük paket değil en üst paket seçilirse aracın şase numaraları beyinden her tarafından kontrol ediliyor burada bunun önüne geçilebiliyor” dedi.

“İCRALIK ARAÇLARIN ŞASELERİ DEĞİŞTİRİLİYOR”

Genellikle icralık araçlarda şase değiştirme işlemlerinin olduğuna dikkat çeken Taner Yurt, “genellikle icralık araçlarda daha çok rastladığımız bir olay. İcralık araçlarda şase değişmesi görülüyor, çaldıkları aracın şasesini aracın belli noktalarındaki 3-4 tane şase numarası yazan bölümü değiştirerek motordaki şase numarasını silik hale getirerek işlemi gerçekleştiriyorlar. Tüm istasyonlara da bununla alakalı şase okunamadı diyerek hafif kusurlu olarak, çalıntı aracın şasesini normal bir araca puntolanmış halde trafiğe çıkabiliyor” şeklinde konuştur.

“ARAÇ EKSPERTİZE GİRMEDEN ÇALINTI OLDUĞU ANLAŞILMAZ”

Yurt son olarak, “bu şase numaralarının değiştirilmesi ekspertiz haricinde hiçbir yerde çıkmaz. Ancak çalınan araç bulunduğu zaman o aracın zaten şase numaralarının olmadığı görüldüğü takdirde başka bir araca monte edildiği anlaşılır” ifadelerini kullandı. Haber: Tülin Vayni

Editör: TE Bilişim