Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın açılış konuşmasıyla başlayan Çalıştayda TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı ve INNOFOOD Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, INNOFOOD Projesi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu’nun (TÜGİP) tanıtımını yaparken, INNOFOOD Sanayi İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala’da Ülkemizin Stratejik Ürünü Fındık: Önemi ve Geleceği Çalıştayı Çıktılarının Değerlendirmesini anlattı.

İki bölüm halinde düzenlenen çalıştayın sabahki programında Çatı Projeler: Alt proje fikirlerinin geliştirilmesi, Fındıkta çeşit ve anaç geliştirme çalışmaları, verim ve kaliteyi arttırıcı uygulamalar, fındık alanlarında toplulaştırma ve yeni tarım modellerinin uygulamaya geçirilmesi ve fındık tarımında makineleşme konuları işlendi.

Öğleden sonraki programda ise fındık üretim hattının keşfi, fındıkta katma değerli yeni ürünlerin geliştirilmesi, fındığın sağlık üzerine etkilerinin araştırılması ve fındıkta değerlendirme, tanıtım ve pazarlama konuları üzerinde duruldu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim