65 kg Müslim Barga Yunan Evangelos Boukis’i (9-4), Finli Kasperi Kauhanen’i (5-4) ve çeyrek finalde de Ermeni rakibi Arman Khachikyan’ı (5-3) yenerek yarı finale yükseldi. Milli güreşçi yarı finalde Belarus rakibi Dzmitry Bonka’yı (4-2) yendi. Türk güreşçi finalde Altın Madalya için Rus rakibi İmran Bobechiev ile karşılaşacak

80 kg Umut ÇELEM Alman rakibi Mathis Leon Jochym’u (2-1), Çeyrek Finalde Belarus Danil Kabanets’i (4-4)’ten 4 puanlık oyun yaptığı için yendi, Milli güreşçi yarı finalde Ermeni rakibi Vigen Nazaryan’a (2-1) yenildi veBronz Madalya için repesajdan gelecek Yunan / Danimarkalı galibiyle karşılaşacak.

110 kg Ömer AYGÜL de Bulgar İliyan Veselinov Lazarov’u (10-2 ) sayı tuşuyla Çeyrek Finalde de Litvanyalı Lukas Bogusevicius’u (4-0) öndeyken tuşla yendi. Milli güreşçi yarı finalde Gürcü rakibi Mate Gokadze’ye (4-2) yenildi. Bronz madalya için repesajdan gelecek Macar/Belarus galibiyle karşılaşacak

55 kg Seyitcan BEYTEKİN Litvanyalı Adomas Grigaliunas’ı (7-0) yendi. Ç.Finalde Azerbaycanlı Nihat Zahid Mammadlı’ya yenildi. Azerbaycanlı Finale yükseldiği için güreşçimiz repesajda Rus Kolesnik ile karşılaşacak.

48 kg Mustafa EROL Ermeni rakibi Karapet Manvelyan’a şanssızca (3-2) yenildi.

YENİ RAKİPLER BELLİ OLDU

Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonasının ikinci gününde Greko-Romen stil 45,51,60,71,92 kilolarda eleme, çeyrek ve yarı final müsabakaları yapılacak. Bu kilolarda mindere çıkacak olan güreşçilerimiz ve rakipleri şöyle:

45 kg: Berat BÜYÜKTAZIM – Ukraynalı Yuri Lupan

51 kg: Barış ERBEK – İtalyan Georgios Scarpello

60 kg: Mert İLBARS – Finlandiyalı Nestori Mikael Mannila

71 kg: Abdullah ATEŞ – Macar Gyula Horvath

92 kg:Oktay DEMİR – İsrailli Artur Urtaev ile karşılaşacak..

Haber: Yasemin YÜKSEL / BSHA

Editör: TE Bilişim