Sosyal Belediyeciliğin gereğini yapıyoruz başlığı ile Belediye Başkanı Beytullah Geçtan’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Gençlik Merkezimizi 32.420 gencimiz ziyaret etti” ifadelerini yer verildi.

Açıklamanın devamında; “01 Haziran 2019 tarihinde öncelikle öğrencilerimizin ve gençlerimizin hem öğrenmelerini hem de eğlenmelerini amaçlayarak kurduğumuz Aybastı Belediyesi Gençlik Merkezimiz her geçen gün ziyaretçi sayısını büyüterek hizmet etmeye devam ediyor.
O dönem İlçe Kaymakamımız Sayın Yusuf Beran Vuran ile birlikte kurduğumuz, Kaymakamlarımız Sayın Muhammet Şükrü Pekpak ve Sayın Şeyma Aktaş’ın destekleri ile de geliştirdiğimiz gençlik merkezimizde Milli Eğitim, Halk Eğitim Müdürlüklerimizin yanı sıra yaz aylarında İlçe Müftülüğümüz ile de ortak etkinliklere imza attık. Öğrencilerimizin keyifli zaman geçirdikleri, ücretsiz olarak sosyal faaliyetlerini sürdürdükleri gençlik merkezimizde okuma saatleri, satranç kursları, masa tenisi kursları gibi kursların yanı sıra eğitimlerinde başarılı olan öğrencilere de ödüller verildi. Eğitim Öğretim sezonu devam ederken öğretmenler eşliğinde her gün bir sınıf ağırlayan Gençlik Merkezimizde yaz aylarında Kur’an Kursuna giden öğrencilerimiz için her hafta bir camimizden eğitim alan öğrenciler ağırlandı.” denildi.

Sosyal Belediyecilik alanında en güzel örneğimiz ifadeleri devam edilen açıklamada;” Sosyal Belediyecelik alanında birçok hizmete imza atıyoruz. Bunların gözle görünenlerine en güzel örneğimiz Aybastı Belediyesi Gençlik Merkezimiz olmuştur. 01 Haziran 2019 tarihinden bu zamana kadar turnike sistemi ile tespit ettiğimiz sayı 32.420 kişi olmuştur. Gençlik Merkezimiz yıl içerisinde öğrencilerimizin uğrak noktası olurken gurbetçilerimizin memleketlerine geldiği tarihlerde gurbetçi gençlerimizin vazgeçilmez noktalarından biri haline gelmiştir.
Tüm bunları göz önünde bulundurarak Gençlik ve Spor Bakanlığımıza yapmış olduğumuz başvuru olumlu sonuçlanmış, ilçemize yeni bir gençlik merkezi kazandırılmıştır. İnşaatı devam eden yeni gençlik merkezimizin bir an önce bitirilip açılışı yapılarak gençlerimize daha donanımlı hizmet vermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Gençlerin her alanda yanında olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Beytullah Geçtan,” Aybastı’da yaşayan gençlerimizin sosyal anlamda tüm etkinliklerinde onlarla beraber olmaya onlara destek olmaya gayret gösteriyoruz. Her hafta futbol takımlarımıza araç tahsis ederek müsabakalarına gitmelerini sağlıyor desteklerimizi hissettiyoruz. Belediyemiz bünyesinde bulunan güreş ve Taekwondo takımlarımızda yer alan sporcularımızı ülkemizin her yerinde gerçekleşen müsabakalara çıkararak tecrübe kazanmalarını sağlıyor, daha yüksek yerlere gelmeleri için çabalıyoruz. Okullarımızda öğrencilerimize sinema günü, tiyatro günü gibi etkinlikler düzenleyerek çocuklarımızın biraz da olsa sınav stresinden uzaklaşmaları için sosyal faaliyetler ile destek veriyoruz. Bunlar gibi sayamayacağımız birçok hizmeti gençlerimiz için uygulamaya alıyor, onlar mutlu oldukça biz de çalışmalarımızı daha özverili şekilde gerçekleştiriyoruz. İlçemizde öğrencilerimize ve gençlerimize destek olmamızda bizlere faydası olan tüm hemşehrilerimize ve siyasilerimize teşekkür ediyor, tüm gençlere başarılı bir hayat diliyorum. Gençler sizleri çok seviyorum.” sözlerini tamamladı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim