Dayanışma içinde yapılan toplantıda Aybastı Perşembe Yaylasında, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Aybastı Belediyesi'nin ortak organizasyonu ile düzenlenecek olan Kayak Festivali konuşuldu.

Aybastılı Dernek Başkanlarının fikirlerinin alındığı toplantıda programa toplu halde katılım gösterilip göstermeyeceği konuşuldu. ESOF Kurucu Başkanı Hüseyin Akbaş ve dernek başkanları Festivale katılmak istediklerini ancak, ESOF Futbol Turnuvası nedeni ile katılamayacaklarını ifade etti.

Kayak Festivali proramı için yapılan toplantıda ilerleyen günlerde yapılması planlanan Büyük Aybastılılar Programı da konuşuldu. Tüm dernek başkanlarının ortak kararı ile Aybastılıların birliğini pekiştirme amaçlı bir program düzenlenme kararı alındı. Bu programa ise Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu ve Aybastı Kaymakamı da davet edilecek.

Program sonrası açıklama yapan Esenyurt Ordu Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Hüseyin Akbaş ise gurbette Ordulular olarka tek yumruk olunması gerektiğini ifade ederek, değerlerimize sahip çıkmamız lazım dedi. Öte yandan Kayak Festivaline katılmak istediklerini ancak turnuva nedeni ile katılamayacaklarını dile getiren Akbaş, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan'a da mesaj gönderdi. Hüseyin Akbaş bu programda Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan'ın yanında olamadıkları için derin üzüntü duyduklarını söyleyerek, bir diğer progam da mutlaka gurbette ki Aybastılılar olarak programa katılacaklarını ifade etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim