Kütüphanesi olmayan hiçbir okulun kalmamasını hedeflediklerini dile getiren Özer, 2 ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 kütüphaneyi okullara kazandırdıklarını söyledi.

Bunu yaparken en büyük avantajlarının, özellikle son yıllarda üretim kapasitesini arttırdıkları meslek liseleri olduğuna dikkati çeken Özer, 16 bin 361 kütüphanenin mobilyasını, tefrişatını meslek liselerinin yaptığını kaydetti.

Millî Eğitim Bakanlığının bu çalışmayla kütüphanecilik tarihinde Türkiye'de bir rekora imza attığını belirten Özer, "... Çünkü iki ay gibi kısa bir sürede, günde ortalama bu ülkede 272 kütüphane yapıldı." ifadesini kullandı.

"Kütüphanelerimizde 51 milyona yakın kitap var"

Bakan Özer, sadece kütüphane yapmakla kalmadıklarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Bu projeye başlamadan önce tüm okul kütüphanelerimizde yaklaşık 28 milyon kitap vardı. Bugün itibarıyla tüm kütüphanelerimizde 51 milyona yakın kitabımız var. Bir taraftan şunu söylüyoruz: 'Kütüphanesi olmayan hiçbir okulumuz yok.' Diğer taraftan diyoruz ki 'Bu kadar kitabı olan hiçbir kütüphane, dev kütüphane yok.' Onun için ben bu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen Saygıdeğer Hanımefendi'ye özellikle şükranlarımı bu vesileyle arz etmek istiyorum." Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim