“DENİZE AÇILAMIYORUZ”

Koçak, “büyük ve küçük tekneler olarak denize açılamıyoruz. Aldığımız yakıtın parasını kazanamıyoruz. Bunun üzerine bir de Mart ayında havalar mevsim normallerinin altında olduğu için denize çıkamıyoruz. Mazot fiyatlarının yüksek olması tabi ki tezgâhtaki balık fiyatlarının artmasına da  olumsuz yansıyor” diye konuştu.

“ÇEŞİT ÜRÜNLER İÇİN AVA ÇIKMAMIZ ŞART!”

Başkan Birol Koçak, akaryakıt alabilirlerse balık ürünlerinde çeşitliliği artırabileceklerini dile getirerek şunları söyledi, “daha bol balık çeşidi tutabilmemiz için denize açılmamız lazım denize açılmamız için akaryakıt almamız gerekiyor. Alamıyoruz biz de alabildiğimiz kadarıyla idare etmeye çalışıyoruz.”

“ŞU ANDA BALIK PİYASASINA BAKTIĞIMIZDA FİYATLAR UYGUN SAYILIR”

 Mezgit balığını tezgahta 40- 50 liraya bulma şansınız var diyen Koçak, “mezgit balığı piyasada uygun o balıkları da trol dediğimiz tekneler getiriyor. Trol tekneleri de denize çıkıyor ama onlar da düzgün bir gelir elde edemiyor. Sadece mazot fiyatını kazanıyorlar. Herkesin yanında çalışan insanlar var mecburiyetten denize çıkıyorlar evini geçindirmek zorundalar çünkü. Bizim ufak teknemizle denize açılıyoruz ama sadece mezgit tutabiliyoruz” diye konuştu. Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim