“BEN YÖNLENDİREYİM SİZ YÖNETİN”

Ordu Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen toplantıya Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF)  Genel Başkanı Yakup Yeşiltaş’ın yanı sıra Özel Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Uzun, Fatsa-Ünye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Âdem Çiçek, Fatsa Galericiler Derneği Başkanı Hikmet Zerey’de katıldı.

  Toplantıda ilk konuşmayı yapan Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF)  Genel Başkanı Yakup Yeşiltaş Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e kendilerini kabul ettiği ve zaman ayırdığı için teşekkür ederek; “Yeni görevinizin hayırlı olmasını diler, başarılar temenni ederim. Aziz şehitlerimizi hayırla yâd ediyor gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Sizin de yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun diyor başarılar temenni ediyorum” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ”

  Genel Başkan konuşmasının devamında şunları söyledi; “Biz ilçemizi, ilimizi. Bölgemizi, devletimizi milletimizi ve ülkemizi çok seviyor ve önemsiyoruz. Ülkemiz çok önemli kritik ve hassas bir süreçten geçtiği bu günlerde, daha çok birlikteliğe ihtiyacımız var. İnsanca yaşamanın, huzura kavuşmanın tek yolu birlik ve beraberlikten geçer. Onun için birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Unutmayalım ki, bizleri ayakta tutan ve tutacak olanda bu bilincimiz ve beraberliğimiz olacaktır. Logosu güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak, insanların gönlünde yer tutmak bir başarıdır.  Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, hangi makam ve mevkide olursak olalım, toplum içinde hangi sıfatla yer alıyorsak alalım hayra vesile olmak kadar, güzel bir şey yoktur” dedi.

“HAMSİ FESTİVALİ İLE DEVLET VATANDAŞ KAYNAŞMASININ BİR ÖRNEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Fatsa Dernekler Federasyonu olarak yaptıkları etkinliklerden bahseden Genel Başkan Yakup Yeşiltaş; “Fatsa’da 15 Temmuz Özgürlük meydanından 10 bin kişiye ekmek arası hamsiyi helvasıyla birlikte ikram ederken, Yaklaşık beş bin kişiye İki noktada da gün boyu çay ikramı yaptık. ’’ Hamsi Festivali Fatsa’da Yaşanır’’ sloganıyla 24 Aralık 2017 de gerçekleşen festivali Fatsa da ilk defa Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve Özel sektör işbirliği ile Devlet vatandaş kaynaşmasının bir örneğini gerçekleştirdik. Çünkü hamsi gerek kültürümüzde gerek sosyal yapımızda gerekse ekonomimizde önemli bir yeri var. Burada önemli olan hamsi yemek değil, bir kültür etrafında buluşabildiğimizi ifade etmektir. Bu festivalin asıl amacı bölgemizin kültürünü, tarihini, ürünlerini tanıtmak, aynı zamanda farklı kültürleri bir araya getiren önemli etkinlik olacak. Hamsi Fatsa’mızın ve bölgemizin, en önemli ürünlerinden biridir. Fatsa’da birincisi yapılan hamsi festivalini ikinci sinide yaparak geleneksel hale getirmek ve genişleterek hamsinin anayurdu olan Fatsa’nın daha fazla ön plana çıkartmak istiyoruz.

Bu konuda Sayın Başkanım sizlerin de desteğini bekliyoruz.

Kültürümüzü yaşamak yaşatmak için sivil toplum kuruluşlarıyla beraber birlikte hareket etmek için, birlik ve beraberliğimize katkı sağlamak için kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projeler üretmek adına kurulan Fatsa Dernekler Federasyonun Kuruluşundan bu zamana kadar, kuruluş amaç ve ilkelerine uyum sağlayamayan ve sosyalleşmekte zorlanan bazı üyelerimizin yol ayrılığı bizleri daha da güçlü kılmıştır. 3.yılımızda 42 dernekle beraber yolumuza azim kararlılıkla devam ediyoruz. Federasyonumuz yerel kamuoyu oluşturulmasında etkin rol üstlenmeyi, sürdürülebilir kalkınmayı, yerel demokrasinin güçlendirilmesine katkı sağlamak için yönlendirici, bilgilendirici ve organize edici kurumsal bir yapıya kavuşmak hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu.

“FATSA OLARAK TALEPLERİMİZ”

Fatsa Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yakup Yeşiltaş Büyükşehir Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e İlçe ile ilgili talepleri de sıralayarak; “Trafik kazalarında kaybedilen her bir canın, sönen her bir ocağın yürekleri ağlatıyor. Yolda kaybedilen vaktin telafisi mümkündür ama yitip giden canların, çekilen acıların telafisi kesinlikle yoktur. Fatsa bölgesinde hız sınırlamaların tekrar gözden geçirilmesi, Fatsa Büyük Sanayi ile Özel sanayi arasında gidişli gelişli yan yolun çok acilen açılması, Ünye-Ordu üniversitesi arasında Belediye otobüs hattının açılması. Mevcut çalışanlar da bu proje dâhil edilmesi ” şeklinde konuştu.

“SİZ YÖNETİN BEN YÖNLENDİREYİM”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Fatsa heyetinden talepleri dinledikten sonra yaptığı konuşmada, “Hamsi Festivaline destek vereceğiz. Bu festivalin kayıt altına alınmasını yani rekorlar kitabına girmesini sağlayacağız. Sizler proje getirin ben onaylayayım. Siz yönetin ben yönlendireyim. Hep birlikte Fatsa’yı, Ordu’yu yönetelim ve hizmet edelim” dedi.

  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise Fatsa Hamsi festivalinin yapılmasının gerekli olduğunu ve bu konuda belediye olarak kendilerinin de destek vereceklerini söyleyerek, “Fatsa Cumhuriyet Meydanımızdaki çalışmalar en kısa zaman içinde sonuçlanacaktır. Bizler için bu toplantı oldukça faydalı oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim