Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tüm as kadrosu katıldı.

 “BİRLİK VE BERABERLİKLE BİR ÇOK SORUNU HIZLA ÇÖZÜYORUZ”
Toplantının açılış konuşmasını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yaptı.
Fatsa’da değişimin başladığı 31 Mart tarihi itibari ile görev süremizde 6 ayı tamamlamış bulunuyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Kibar, “Bu 6 ay içerisinde görevinde ve işinde ehliyet sahibi liyakat sahibi arkadaşlarla bir kadro oluşturup ilçemize hizmet etmeye başladık. Fatsa'da sadece belediyecilik anlamında değil, oluşan tüm sorunların muhatabı bizleriz dedik. Uzun yıllardır ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında geçen kargaşaya Büyükşehir olduktan sonraki süreçte vatandaşlarımızın muhatap olarak bir arayış içerisinde olduklarını görmüştük. Vatandaşlarımızın Büyükşehir ile ilgili olan tüm sorunların da Büyükşehir belediyemiz tarafından çözülmesi noktasında bizler bir köprü vazifesi görmeye çalıştık. Bu 6 aylık görev süremiz boyunca ilçemizde gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerek muhtarlarımız gerekse belediye meclisinde görev yaptığımız arkadaşlarımızla oluşturmuş olduğumuz birlik ve beraberlik ilçemizin birçok sorununu gelecek açısından çözümüne yönelik hızlı yol kat etmemize vesile oldu.” dedi.

“DAHA GÜZEL BİR FATSA'YA KAVUŞMAK İÇİN İSTİŞARE KÜLTÜRÜ İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’e, özellikle Fatsa’mızın uzun yıllardır karşı karşıya bulunduğu çöp sorununun çözülmesi ile alakalı teşekkür eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Artık Fatsa’mıza çöp dökülmüyor, artık çöp dökülmeyecek. Belki de bizim görevimiz boyunca Fatsa'nın sorun anlamında görünen en büyük problemlerinden bir tanesini Büyükşehir Belediyemiz tarafından çözülmüş olduğunun memnuniyetini yaşıyoruz. İlçemizi halkımız ile birlikte yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyemizin hizmet alanı içerisinde olan Cumhuriyet Meydanı projemiz şehrimizin nefes almasını zorlaştırıyordu, çözümsüz bir haldeydi fakat Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçemiz için bu projenin çok önemli olduğunu ve bir an önce çözüme kavuşturulması noktasında talebimiz olmuştu. İnşallah bir ay sonra tamamen bitmiş ve Fatsa'nın yeni vizyonuyla yeni misyonunu karşılayacak olan Fatsa Cumhuriyet Meydanımıza kavuşmuş olacağız. Aynı şekilde Ordu ilimizin hatta Karadeniz Bölgesi'nin en büyük mezbahanesi yine Büyükşehir Belediyemizin desteği ile hızlı bir şekilde yıl sonuna kadar çözüme kavuşmuş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçemizin doğalgazla ilgili sorunlarını iletmiştik. Sadece bir telefonumuzla gerek Organize Sanayi Bölgemizde gerekse Dolunay Bölgemizde doğalgaza kavuşacağını iletmiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Organize Sanayi Bölgemize ve Dolunay mahallemize doğalgaza kavuşmasına vesile oldu inşallah kış ayı öncesinde bu doğalgazın açılışı gerçekleşecek. Sadece Organize Sanayi Bölgemize ulaşan doğalgaz nedeniyle yatırım yapan birçok iş adamımız birçok yatırımcımız yıllık 15 milyon TL tasarruf sağlamış olacak. Bu rakam Fatsa adına çok önemlidir. Bu da bizim belediyecilik anlamında görevimiz değildi ama şehrimiz açısından çok önemliydi. Ben sivil toplum kuruluşlarımıza ve bütün muhtarlarımıza duyarlılık gösterdikleri için toplantımıza katılmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok daha güzel bir Fatsa'ya ulaşmak için bu istişare toplantıları daha fazla olacak” diye konuştu. 

 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, bakanlık ve öncesinde de bir sürü görev yaptığını ama kendisi için en anlamlısının Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğunu söyleyerek, “Belediyenin birinci görevi asli olarak yoldur, çöptür bunlar zaten asli görevlerimiz. Bunun dışında yapmamız gerekenler var. Asli görevlerimizi eksiksiz yapacağız bundan en ufak bir şüphemiz yok. Bizler torunlarımıza güzel bir Fatsa, güzel bir Ordu bırakmak istiyoruz. Bunun için de yeteri kadar kaynağımız var. Allah bize çok güzel coğrafyası olan bir il vermiş ve zenginlikleri de çok fazla. İl olarak baktığımızda 6 bin kilometre kare toprağımız, 3 bin kilometre kare de denizimiz var. Konya ovası gibi bir denizimiz var. Biz bu denizi kullanmıyoruz. Biz bu denizin hakkını vermemiz lazım.  Ne teknelerle ne de balıkçılık olarak hakkını verebiliriz. Fındık bahçelerimize bakıyorum bir ay içindeyiz 11 ay boş. Aslında buralar otlarıyla başlı başına birer mera. Acaba buralar bir Holladalının olsaydı böyle bırakır mıydı? Fındık,  fındık haliyle 2 milyar dolar. Çikolataya dönüştürüldüğünde 8 milyar dolar. Eskiden sürüyle önümüze çıkan hayvanlar nerede. Yoksa otlar yok mu oldu. Köylerde çocuklarımıza içirecek süt bulamıyoruz, bunun üzerine düşünmemiz lazım. Köye giderken yumurta süt götürüyoruz, olmaz. Bu toprakların hakkını vermemiz. Bunların belediye ile ne alakası var demeyin, var. Sosyal ve ekonomik kalkınma da belediyenin görevleri içinde. Biz kendimizi sadece asfalt, su, yol olarak tarif edersek işin kolayına kaçmış oluruz.” dedi.

“ÜRETİM AĞIRLIK BİR KALKINMA MODELİMİZ OLACAK”
Daha fazla bir yükün altına girmek için bu konuları dile getirdiğini belirten Başkan Güler, “Ama bunun altına tek değil beraber gireceğiz. Yani bizler çalışırken sizler gölgede oturamazsınız. Gölgede duranın gölgesi olmaz. Çünkü bu topraklar sadece belediyeye değil hepimize verilmiş. Üretmeden tüketmek yok. Türkiye olarak biz bu potansiyelle bütün Karadeniz’i doyururuz. Üretim ağırlıklı bir kalkınma modelimiz olacak. Turizmde buranın güzelliklerini dünyaya tanıtmamız lazım. Bu doğal güzellikler İsviçrelinin elinde olsaydı böyle bırakır mıydı? Tarım ve turizmle kalkınmamız lazım.  Biz tarım şirketi kurduk. Siz gezen tavukçuluk yapın, biz yumurtaları toplayacağız. Herkes benden iş istiyor, asgari ücretle çalışmak istiyor. Halbuki 100 tavuk alsa 80 yumurtası olsa 2 bin 400 TL yapar.  Benim amacım tarım turizm kültürel tarihi turizmle birlikte sizi kalkındırabilmek. Biz yol sorununu hallediyoruz. Köy yollarını borlu çimento ile beton yapacağız. Biz köylerde konak türü evleri restore edip pansiyona açmak istiyoruz. Kabakdağ mahallesinde çok başarılı bir örnek var. Düşünen Ordu, Üreten Ordu, Yarışan Ordu sloganını birlikte gerçekleştirebiliriz. Biz üretim ağırlıklı teknoloji ağırlıklı bir geleceği birlikte inşa edebiliriz.” şeklinde konuştu.
  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler toplantının ikinci bölümünde muhtarların ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Toplantının sonunda ise bir sorun ile alakalı OSKİ yetkilileri ile bizzat yerinde inceleme yaparak sorunun bir an önce giderilmesi talimatını verdi. 

Editör: TE Bilişim