Fransa'nın Strasbourg kentinde gerçekleştirilen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Yönetişim Komitesi Toplantısı için Fransa’ya giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, konsey binasında düzenlenen toplantıya katıldı.

ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLECEK

Başkan Güler’in yanı sıra birçok ülkeden temsilcilerin yer aldığı Yönetişim Komitesi Toplantısı’nda önemli gündem maddeleri üzerine çalışmalar yapılacak. Akıllı Şehirler ve Bölgeler-İnsan Haklarına Dayalı Yönetişim Yaklaşmına İlişkin Beklenti, Bölgesel Kimlikler: Birlikte Diyalog Ve Çeşitliliğin Teşvik Edilmesi, Nefret Söylemi Ve Sahte Haber: Yerel Ve Bölgesel Seçilmiş Temsilcilerin Çalışma Koşullarına Etkileri, Bölgesel Kimlikler: Gerilimi Azaltmak İçin Diyaloğu Geliştirmek, Tartışma: “Avrupa Kentsel Şartı-II-Yeni Bir Kentsel Manifesto” Revizyonu ve Avrupa Demokrasi ve Yönetişim Komitesi (CDDG) ile İşbirliği konu başlıklarının görüşüleceği toplantı, çalışma planı ve bir sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi ile sona erecek.

Fransa’da kalacağı süre zarfından Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Yönetişim Komitesi Toplantısı dışında önemli temaslarda bulunacak olan Başkan Güler, ziyaret ve görüşmelerinin ardından yurda dönecek. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim