Günlerdir konuşulan ve ülke gündemine düşen Ordu ve Ünye’deki hayvan ve  barınakları ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M.Hilmi Güler’in başlattığı soruşturma sona erdi.

Başkan Güler geçtiğimiz günlerde makamında yaptığı toplantı ile sosyal medyada yayımlanan görüntüler kendini son derece üzdüğünü belirterek soruşturma açacağını, kusuru, ihmali ve hatası olanlardan kesinlikle hesabını soracağını söylemişti. Başkan Hilmi Güler bu işin şov meselesi değil vicdan meselesi olduğunu vurgulamış ihmali olanlardan hemen hesabını sormak üzere çalışma başlatacağını söylemişti. Başkan Güler sözünü tuttu sorumlular hakkında soruşturma başlattı. Güler sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile soruşturmanın sona erdiğini ve 3 kişiyi görevden aldığını söyledi.  

 Sosyal medya hesabından, “Ordu’da bulunan hayvan barınağında yaşanan sıkıntının çözüme kavuşturulması, mevcut barınağın iyileştirilmesi ve modern bir tesis haline getirilmesi için gereken adımları hızlı bir şekilde atmaya devam ettiklerini belirten Başkan Güler; “Geçtiğimiz günlerde yaşanan üzüntü verici görüntülerin ardından başlattığım soruşturma neticesinde de Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Aydın, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Aydın Demirel ve Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürü Mürsel Şahin'i görevden aldım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”dedi. Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim