Başkan Güler, programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp ve Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık Dairesi Başkanı Seyfettin Bilkay ile birlikte katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık Dairesi‘nin yaptığı çalışmaların değerlendirildiği programda Başkan Güler, muhtarlık hizmetleri, sosyal projeler, sosyal yardımlar, spor yatırımları gibi birçok alanda değerlendirmelerde bulundu.

GÜÇLÜ, GÜVENLİ VE GÜVENİLİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Başkan Güler, “Şehri yönetirken bazı kriterlerimiz var. Bu kriterler bizim kalkınma ve hizmet felsefemizi ifade ediyor. Güçlü, güvenli ve güvenilir ile ifade edeceğimiz 3 G’li bir yönetimimiz anlayışımız var. Ekonomisiyle, genciyle, yaşlısıyla güçlü bir şehir kurmak istiyoruz. Burada fırsat eşitliği oluşturup herkesin kalkınmasını sağlayıp, belli bir noktaya getirmek istiyoruz. Bunun için en önemli şey şehri kalkındırarak, güçlü bir şehir ekonomisi oluşturmak. Bununla ilgili yaptığımız çalışmaların tamamında halkımıza teker teker dokunmak var” dedi.

ŞEHRİ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ

Yeni bir yüzyılın Ordu’sunu oluşturmak istediklerini ifade eden Başkan Güler, “Bizim 800 bine yaklaşan bir nüfusumuz var. Yaz mevsimlerinde bu sayı ikiye katlanıyor. Bunu bir milyon olarak baz alırsak, bunun içerisinde engellilerimiz, yaşlılarımız, ekonomik durumu iyi olmayanlar var. Hepsiyle birlikte uyum içerisinde şehri kalkındırmak istiyoruz. Biz buna uyum içinde çeşitlilik diyoruz. Farklı fikirler, farklı görüşler olabilir. Biz yeni bir yüzyılın Ordu’sunu oluşturmak istiyoruz. İlk yüzyıl Süleyman Felek ile başladı. Çok güzel çalışmalarla ilimiz bugünkü haline geldi. Amacımız şimdi daha güzelini yapmak. Çünkü bu bir bayrak yarışıdır. İkinci yüzyıla iddialı bir şekilde giriyoruz” diye konuştu.

HEDEF: ŞEHİR MERKEZLERİ VE KIRSAL MAHALLELER ARASINDA ENTEGRASYON

Şehir merkezleri ve kırsal mahalleler arasında bir entegrasyon oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Güler, “Burada en önemli şey sevgi. Şehri sevmek. Kent kültürünü yaygınlaştırmak. Köy şehir entegrasyonu dediğimiz çalışmalarla şehirlerle şehir dışındaki mahalleler arasında bir entegrasyon oluşturmak. Yani şehirde ne varsa köyde de bunları oluşturmak. Dolayısıyla yol, su, tarım, hayvancılık, gıda güvenliği, elektrik gibi hizmetlerin yanı sıra muhtarlarımızla uyum içerisinde olmak çok önemli” şeklinde konuştu.

TÜM MUHTARLARIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREN BİR SİSTEMİMİZ VAR

Tüm muhtarlara ulaşabilen bir sistemlerinin olduğunu dile getiren Başkan Güler, “Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS) diye bir sistem geliştirdik. Tüm muhtarlarımıza dokunan ihtiyaçlarına cevap veren bir sistemimiz var. Büyükşehir olarak 19 ilçemize 800 milyon liralık bir yatırım yaptık. 772 mahalle muhtar lığımıza fırsat eşitliğini oluşturacak şekilde destekler verdik. Şu anda ilk geldiğimizdeki talepleri, bizleri aradıklarındaki ihtiyaçları biliyorum. Şimdi bunların çok çok azaldığını görüyoruz. Tabi bunların tamamen çözülmesi için daha zamana ihtiyacımız var. Şu anda biz 5 yılın 3 yılını Nisan ayının başında doldurmuş olacağız. Burada da eksikliklerimiz varsa onları tamamlayıp, gelecek dönemin çalışmalarını oluşturacağız” dedi.

GÜÇLÜ, GÜVENLİ VE GÜVENİLİR ŞEHİR İÇİN SOSYAL DAYANIŞMA ÖNEMLİ

“Güçlü, güvenli ve güvenilir şehirde en önemli şey sosyal dayanışmadan geliyor” diyen Başkan Güler, “Kalkınmanın sosyal bacağını iyi ayarlayıp, dar gelirli, engelli ve yaşlı vatandaşların hepsini eşit bir şekilde oluşturmazsanız, kendinizi başarılı sayamazsınız. Çünkü burada fırsat eşitliğini sosyal yardımlarla eşitlemeniz gerekir. Bizler bu kapsamda sosyal marketi kurduk. Hemen hemen tüm vatandaşlarımızın durumunu bu sayede gözlemleyebiliyoruz. İletişim halinde, kendimiz geliştirdiğimiz yazılımla tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. Bu sistemin yazılımını da ORYAZ şirketimiz oluşturdu” diye konuştu.  

KLASMANDA GAYET İYİYİZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin örnek çalışmalara imza attığını söyleyen Başkan Güler, “Biz dört şirket kurduk. ORTAR tarım şirketimiz. ORTUR turizm şirketimiz. ORYAZ yazılım şirketimiz ve OREN enerji şirketimiz. ORYAZ şirketimiz ufak bir şirket olmasına rağmen harika işler yapıyor. ORYAZ şirketimiz sosyal marketin yazılımının yanı sıra, Su sayacı, altyapı koordinasyon AYKOME sistemlerini geliştirdi. Bu anlamda Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olacak çalışmalar yaptı. Dün akşam Ankara’daydım.  60 belediye Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplandık. Oradaki görüşmelerden şunu anladım. Ordu en küçük Büyükşehirlerden biri olmasına rağmen benim gördüğüm kadarıyla klasmanda gayet iyi” şeklinde konuştu.

YÖNETİMİMİZE BİLİMSELLİK KATTIK

Tesisleşmenin yanı sıra bireysel ve takım sporlarında önemli gelişmeler ve başarılar elde ettiklerini ifade eden Başkan Güler, “Bu anlamda çok değişik sporları da Ordu’muza kazandırıyoruz. Mesela Triatlon yarışmaları, kano, yelken gibi deniz sporları var. Eskiden biraz güreş ağırlıklıydı. Şu anda tüm sporlarda aktif bir hale geldi. Aldığımız madalyalarda o şekilde. Yani burada şimdi bir çeşitlilik söz konusu. Aynı zamanda tesisleri de var. Herkesin spor yapabileceği ortamları oluşturduk. Kısacası biz yönetimimize bilimsellik kattık. Burada da bir değişim ve dönüşüm oluşturuyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, PANDEMİDE VATANDAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Pandemi sürecinde sürekli vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Başkan Güler, “Covit 19 sürecini tüm kurumlarla birlikte çok iyi yönettik. Pandemide karantinaya alınan mahallelerimize gıda, sebze meyve yardımı, sıcak yemek dağıtımı gibi gece gündüz demeden vatandaşlarımızın yanına koştuk.  Kimse aç ve açıkta kalmadı. Sıcak yemekleri dağıtıldı. Yaşlıların evine gidip bulaşıklarını yıkadık. Onların istedikleri yemekleri istedikleri şekilde yaptık. Traşını yaptık. Temizliği ile ilgilendik. Çalışma arkadaşlarımızda görevlerini şevkle ve mutlu bir şekilde yapıyor. Hangi noktada ihtiyaç olsa yemek TIR’ımızla birlikte gidiyoruz. Gönüllere dokunuyoruz.  Ramazanda 79 bin 840 öğün iftariyelik dağıtıldı” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BİRÇOK ÇALIŞMAYA İMZA ATILDI

Sosyal Belediyecilikle ilgili diğer çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Güler, “Engelsiz Ordu Taksi hizmetiyle banka, PTT ve fatura ödemelerini görevli personellerimizle birlikte gideriyoruz. Akülü ve tekerlekli sandelye, tıbbi malzeme, izli yollar, engelli plajları, engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım kartları gibi birçok alanda hizmetlerimiz var. Sosyal alarm akıllı saat uygulamasıyla yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırdı” şeklinde konuştu.

ENGELLİ VATANDAŞ ALMANYA’DAN CANLI YAYINA BAĞLANARAK TEŞEKKÜR ETTİ

Programda ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Engelli Taksi uygulamasından yararlanan ve Almanya’da yaşayan Aylin Yanık görüntülü olarak canlı yayına bağlandı. Yanık açıklamasında, “Geçen yaz Fatsa’da yaşayan dedemi ve anneannemi ziyaret etmek istedim. Münih’ten uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı’na geldim. Bir tanıdık vasıtasıyla bu hizmeti alabileceğimiz söylendi. Ben de başvurumu yaptım. Büyükşehir’e ait araç beni Samsun Çarşamba havalimanından alarak Fatsa’ya ulaştırdılar. Fatsa’da bir ay kaldım ve geri dönüşte yine aynı hizmetten yararlandım” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim