Meclis toplantısına geçmeden önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, görevi başındayken trafik kazası geçirerek şehit düşen Ordulu Hüseyin Duman için üzüntüsünü dile getirdi, baş sağlığı dileğinde bulundu.

Ankara’daki ikili ilişiklerini aynı zamanda Ordu’ya getirebileceği her türlü hizmet için de kullanan Başkan Güler, birçok bakan ve bürokrat ile görüşme sağlamak için Ankara’ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Borlu çimentodan, terk edilmiş okullarda hayata geçirilecek projelere kadar birçok konuda görüşme sağlayan Başkan Güler mecliste açıklamalarda bulundu.

“ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN” 

Şehit düşen Polis Memuru Hüseyin Duman için başsağlığında bulunarak üzüntüsünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bugün maalesef Hüseyin Duman kardeşimiz, Ordumuzun evladı şehit oldu. Bugün cenaze töreni sonrası toprağa vereceğiz. Allah mekânını cennet etsin, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

“ÇİMENTO, SAGRA, OYAK, LİMAN İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER YAPTIM”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelerek OYAK, Sagra, Ünye Çimento ve Limanı ile ilgili görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Başkan Güler, “Dün Ankara’daydım Milli Savunma Bakanımız ile toplantı gerçekleştirdik. Ordu’muzun önemli yatırımları konuları OYAK, Sagra, Ünye Çimento ve ortak ilgili alanlarımız Ünye Limanımız var biliyorsunuz. Sagra Ordu ekonomisindeki yeri kadar dünyada da önemli bir marka. Yine borlu çimento hakkında konuşmalar gerçekleştirdik. Zaten göreve başladığımdan bu yana bu benim idealimdi. Borlu çimentoyu yaparsak Türkiye’ye çok büyük bir avantaj kazandıracak bir ürün bu. Bu dünyada tek olacak bir çimento. Aynı zamanda depreme dayanıklı, deniz yapılarında kullanabilecek en iyi ürün. Limanımızda olacak bu ürünü burada kullanabiliriz. Bunları konuştuk. Pahalı bir çimento kullanıyoruz, dibimizde olduğu halde böyle bir iddia var. Biz eğer bu işi borlu yaparsak büyük bir avantaj sağlayacağız. Daha evvel silah fabrikası vardı yine burada böyle bir çalışma yapılabilir. Benimde daha evvel makine kimya genel müdürlüğü görevim oldu. Bunları görüştük” şeklinde konuştu.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ İLE BİLSEMLER ÜZERİNDE KONUŞTUK”

Mecliste Ordu’da yetişkin genç zekaların varlığından söz eden Güler, Milli Eğitim Bakanı ile BİLSEM üzerinde konuşarak şehre yeni bilim merkezi kazandıracaklarını belirtti.

Başkan Güler açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanımız ile de görüşerek Ordu’ya yeni yatırımlar için söz ettik. BİLSEM’ler üzerinde duruyoruz. Ordu’nun en büyük avantajlarından bir tanesi yetişkin genç ve pırıl pırıl zekalarımız var. Ayrıca terk edilmiş okullarla ilgili de proje görüştük. Zaten biz Akpınar’da biyoinavasyon merkezi ile bu çalışmayı başlatmıştık. Çok hoşuna giden bir çalışma oldu. Herkes konuşurken biz böyle bir tesisi yaptık ve çalıştırıyoruz. Ulaştırma Bakanımız ile Akkuş ve Çambaşı yollarını görüştüm. Yine Tarım Bakanımız ile görüşmeler sağladım. TEDAŞ, DSİ, AFAD, Maliye Bakanlığı gibi süratli bir ziyaret yaptık.”

“ORDU’NUN KURTULUŞU KÜMELEŞMEDE OLACAK”

Başkan Güler, yapılacak çalışmalarda kümeleşme tabirinin artık sıkça duyulacağını söyledi.

Başkan Güler, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bundan sonra gündemimizdeki konuşacağımız tabir altını çizerek söylüyorum kümeleşme. Ordu’nun kurtuluşu kümeleşmede olacak. Belli sahalardaki grupları bir araya toplayacağız. Burada tecrübemizi bilgimizi ortaya koyacağız. Mesela fındık bir üst küme olacak. Buradaki bütün grupları teknik, bilimsel, ticari olarak ele alacağız. Tarım ve hayvancılık yine böyle olacak. Ordu’nun siyasetine biraz daha renk ve derinlik kazandırmak istiyorum.”

“TEKNENİN ARDINDAN KARAVAN ÜRETİMİNE GEÇECEĞİZ”

Kompozit malzeme ile yapılan teknenin ardından karavan ve ahşap ev üretimini de geçeceklerini açıklayan Başkan Güler, “Yepyeni sektörler açtık. Bunlardan bir tanesi kompozit malzeme teknolojisi. Şu anda da tekneler yapıyoruz. Denizi tekneler ile dolduracağız. Şu an da 60’ın üstünde tekne üretimi yaptık. Esas iddialı olduğumuz yarış teknesi ile Osmanlı kayığı yaptık. Bunu yapabilmek bir teknoloji işidir. Buradan da karavan üretimine geçeceğiz. Ayrıca çok büyük ihtiyaç olan tuvalet üretimini de kompozit malzemeyi kullanarak hazırlayacağız. Ahşap ev üretimi ile ilgili bir çalışma başlattık. Biz istiyoruz ki inşaat sektörüne yeni bir boyut getirelim. Şu an da bir model başlattık. Ucuz ve makul bir maliyet ile bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“DENİZ DALGASI İLE ENERJİ ÜRETİMİ ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ”

Deniz dalgası ile enerji üretimi için ciddi görüşmeler yaptığını söyleyen Başkan Güler, “Daha evvel bakanken Karasu’da, Adapazarı’nda deneme yapmıştık. Şimdi biz Ordu’da yepyeni bir çalışma başlatıyoruz” dedi.

Başkan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deniz dalgası ile enerji üretimi konusunda ciddi görüşmeler yaptık. Daha evvel bakanken Karasu’da, Adapazarı’nda deneme yapmıştık. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de bu çalışmalar durdu. Şimdi biz Ordu’da yepyeni bir çalışma başlatıyoruz”

“AYNI YAPI VE DNA’LAR ÜZERİNE MESUDİYE HAYVAN İHTİSAS BÖLGESİ OLACAK”

Mesudiye’de kurulacak Hayvan İhtisas Bölgesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Güler, “Mesudiye’de hayvan ihtisas bölgesi kuruyoruz. 15 bin hayvan ile başlayacak 25 bin hayvana ulaşacak. Bütün izinleri hazırlandı. Et entegre tesisi, yem fabrikası, hayvan hastanesi ve biyogaz tesisi kurmuş olacağız.  Osmanlı döneminde sarayın etleri Mesudiye’den gidiyormuş. Aynı yapı ve DNA’lar üzerine bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

“ORDU’DA YEŞİL EKONOMİYİ BAŞLATTIK”

Başkan Güler göreve başladığından beri yaptığı çalışmaları birleştirerek yeşil ekonomi akımını başlatacaklarını dile getirdi.

Başkan Güler, şu şekilde konuştu:

“Parça parça yaptığımız çalışmaları birleştiriyoruz ve yeşil ekonomiyi başlatıyoruz. Bundan sonra yeşil ekonomiyi çok duyacaksınız. Tarımda, enerjide yaptıklarımız çevreyi kirletmeyen yepyeni bir akım bu. Bunu biz üç sene önce yaptık ama şimdi somut deliller ile Ordu’da yeşil ekonomiyi başlattık.”

“İKİ SENEYİ PANDEMİ İLE GEÇİRDİK AMA ŞÜKÜR Kİ BELLİ BİR NOKTAYA GELDİK”

Yapılan çalışmalar ve ortaya çıkan somut deliller ile belli bir noktaya ulaştıklarını söyleyen Güler, “Bu kadar çeşitli çalışma ve ortaya somut deliller ile çıkan benim bildiğim kadarıyla başka belediye yok. Gördüğünüz gibi klasik belediyeciliğin dışında bunları yapıyoruz. Hem de iki seneyi biz pandemi ile geçirdik. Ama çok şükür belli bir noktaya geldik” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim