Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 2019 yılının Nisan ayında yeni yapılan stadyumların bünyesinde Spor Liselerinin açılabileceğini ifade etmesinin ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, gerekli girişimleri yaptıktan sonra 5 Eylül 2019 tarihinde Yeni Ordu Stadını incelemiş ve Spor Lisesi sözü vermişti.  Başkan Güler bu ziyaretinde stadın bünyesinde Spor Lisesi’nin olacağını da belirterek, “Spor Lisesi’nin olmasını çok anlamlı ve faydalı buluyoruz. Spor Lisesi projesi Ordu’da ilk defa uygulanacak. Sporcuları lise seviyesinde alacağız ve daha üst seviyelere çıkaracağız” açıklamasında bulunmuştu.

BAŞKAN GÜLER, SPOR LİSESİ İÇİN MESAİ HARCADI

Bunun üzerine girişimlerine hız veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sözünü tuttu ve yaptığı girişimlerle Yeni Ordu Stadyumunda bir Spor Lisesi oluşturulmasında büyük rol oynadı. Bu kapsamda Ordu’da yapımı tamamlanarak hizmete açılan 20 bin seyirci kapasiteli Yeni Ordu Stadyumu içerisinde Spor Lisesi açılması için protokol imzalandı.

2022-2023 YILINDA EĞİTİMLERİNE BAŞLAYACAK

Ordu Valisi Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından imzalanan protokol ile Spor Lisesi çalışmalarına başlandı. Lisesinin hazır hale getirilen ve aktif kullanılan spor salonları dışında kalan kısımlarının kısa sürede tamamlanması hedeflenirken lisesinin ise 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrencileriyle birlikte eğitim-öğretime başlayacağı belirtildi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim