Ordu Altaş TV’de Ebru Poyraz’ın sunumuyla gerçekleşen programda KARATAŞ, öncelikle geçtiğimiz günlerde Ordu il ve ilçelerinde ziyaret ve temaslarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun programına yönelik değerlendirmelerde bulunurken Başkan HİSARCIKLIOĞLU’nun aktardığı okul müjdeleriyle birlikte Fatsa’da Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla hayata geçecek okul sayısının 2’ye ulaştığını, FATSO’nun daha önce sözünü verdiği 3. kademe zihinsel engelli çocuklara yönelik yaptırılacak okulun da bölgede başka örneği olmadığını vurguladı.

Ekonomik gidişata ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Karataş, programın bu bölümünde özellikle artan girdi maliyetlerinin iş dünyasını çaresiz bıraktığına vurgu yaptı. Artan asgari ücret ile birlikte, akaryakıt ve enerji girdilerine yapılan yüksek zamların piyasalarda bir fiyat istikrarı oluşumuna engel olduğun değerlendiren Karataş ilgili mercilerin bu konularda inisiyatif almaktan kaçınmasının sorunları derinleştirerek içinden çıkılması güç bir noktaya getirebileceği uyarısı yaptı.

Yakın zamanda gündeme gelen enerji kesintileri hakkında da konuşan Karataş, sanayicinin rekabet gücünü önemli ölçüde zayıflatan, planlı iş yapma sürecinde ve zaman kısıtlı siparişlerde sözleşme bazında sorunlar yaşamasını sağlayan kesintilerin tekrar etmemesi temennisinde bulunurken, bu tür sorunların kaçınılmaz olduğu dönemlerde paydaşların anlık ve doğru bilgilendirmeler yaparak sanayicinin planlama kabiliyetine katkı sunulması gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan gıda ürünlerinde KDV oranının %8’den %1’e indirilmesi gelişmesini olumlu karşılandığını belirten Karataş, Oda üyelerinin sürece ivedilikle adapte olması ve bu geçiş sürecinde fırsatçılığa mahal verilmemesi uyarısında bulundu.

Son olarak fındık piyasası hakkında da değerlendirmelerde bulunan KARATAŞ, dövizde meydana gelen fiyat dalgalanmasının piyasalardaki tüm ürünlerin fiyatını etkilemesine karşın fındık fiyatının zayıf kalmaya devam ettiğine vurgu yaptı. Karataş değerlendirmesinde, “Fındık üreticileri enflasyon karşısında ezilmemeli” dedi. Fındık üreticilerine de uyarılarda bulunan Karataş, Zorlaşan koşulların ürün kalitesinden, doğru bakımdan ödün vermeye yol açmaması, yükselen küresel rekabette ülkenin güç kaybına uğramaması açısından önemlidir uyarısında bulundu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim