Başkan Kibar gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda demokrasinin tesisi ancak özgür, vatanına ve milletine sadık basınla sağlanabildiğini, meslek ahlakını üstün değer olarak gören, demokrasinin gelişmesine, olgunlaşmasına ve toplumsal bir denetim mekanizmasının oluşmasına, toplumun kalkınma sürecine katkı sağlayan basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutladığını ifade etti.

   Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar konuşmasının devamında, “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basın olduğunu belirterek, “Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu üslenmektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlamaktadır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olmaktadır. Ülkemizin ve Fatsa’mızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan çalışan gazetecilerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerimle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen sizlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl temenni ederim” dedi.

 Başkan Kibar yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerle karşılık sohbet derken toplantıdan ayrılmadan öncede tüm gazetecilere günün anısına hediye takdiminde bulundu. Tüm gazeteciler de anlamlı hediyelerinden dolayı Başkan Kibar’a teşekkür ettiler. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim