Başkan Soydan, “Serbest piyasada, fındık fiyatı Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) çok altında seyrediyor. Üreticilerimiz de bu serbest piyasa fiyatlarını zaten kabul etmiyor. Tabi TMO’da fındık alımına devam ediyor. Üreticilerimizin TMO’ya talebi de iyi ama bu serbest piyasa fiyatlarını etkilemiyor. TMO ile serbest piyasa arasında 4 liraya yakın fark var. Bu kabul edilir bir fark değil.” Diye konuştu.

BİLİNÇLİ OLARAK FİYATLAR AŞAĞI ÇEKİLİYOR…

Okullar açıldı, gurbetçilerimiz yola çıktı diyen Başkan Soydan, “ Bu nedenle fındık satmak zorunda kalan üreticilerimiz var. Tabi serbest piyasa oluşumu da üreticilerin pazara fındık indirmek zorunluluğundan yararlanmak için fiyatları aşağı çekiyor. Nasıl olsa üreticiler fındığı satmak zorunda düşüncesi hakim.” Şeklinde konuştu.

SERBEST PİYASA ÜRETİCİNİN YANINDA OLMALI…

Başkan Soydan son olarak şunları söyledi: “Aslında serbest piyasanın üreticinin ürününe sahip çıkması lazım. Sadece TMO’nun alımları ile fındığa sahip çıkılmaz. Çünkü fındığın çok büyük bir kısmı serbest piyasa tarafından alınıyor. Onun için serbest piyasa fırsat kollayan değil, üreticiyi kollayan bir oluşuma gitmelidir.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim