Ünye’nin nüfus yoğunluğu bakımından en yoğun nüfusa sahip olan Atatürk Mahallesi’nde alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra yeni yaşam alanları da oluşturulmaya başlandı.

ATATÜRK MAHALLESİ’NE 3 YENİ YAŞAM ALANI KAZANDIRILIYOR

Ünye Belediyesi, Atatürk Mahallesi Gültepe Sokak’ta atıl durumda bulunan alanda yaptığı çalışmalarla oluşturduğu park alanını vatandaşların hizmetine sunarken, Sıla Sokak’ta ise ‘Yaşam Park’ı hayata geçiriyor. Atatürk Mahallesi’nde proje çalışmaları tamamlanan diğer park alanı ise Goncagül Sokak’ta bulunuyor.

Atatürk Mahallesi’nde yürütülen çalışmaların yerinde inceleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, çalışmaların son durumunu yerinde gördü. Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Şahin, Orhan Gürel, Ali Kemal Mehel, Fen İşleri Müdürü Orkun Oral ve Plan ve Proje Müdürü Sibel Cerrahoğlu ile çalışmaları yerinde istişare eden Başkan Tavlı, yaptığı açıklamada, bu çalışmalarla birlikte Atatürk Mahallesi’nin çehresinin değişeceğini belirtti.

TAVLI, “KOORDİNELİ ÇALIŞMALARIMIZLA MAHALLE HALKIMIZ KONFORU HİSSEDECEK”

Yeni yaşam alanlarının kısa sürede mahalle halkının hizmetinde olacağına dikkat çeken Başkan Tavlı, “Atatürk Mahallemizde Gültepe Sokak’ta mezbelelik alanı bölgenin hizmetine sunmak için büyük bir park alanı olarak düzenledik ve hizmete sunduk. Aynı mahallemizin farklı bir bölgesi olan bulunduğumuz alanda ‘Yaşam Park’ yapım çalışmalarımıza başlamıştık. İstinat duvarları tamamlanan alanda peyzaj düzenleme çalışmalarına da önümüzdeki hafta itibariyle başlıyoruz. Çalışmalarımızla da bu alanı mahallemize park olarak kazandırmanın gayreti içinde olacağız. İki park arasında yer alan yaklaşık 4 dönümlük bir başka alanı da yine yapacağımız çalışmalar sonucunda bölge halkımızın hizmetine park olarak sunmuş olacağız. Mahalle halkımızın hizmetine sunulmak üzere yapımını tamamladığımız sentetik çim semt sahamızı da gençlerimizin hizmetine sunmuştuk. Bu mahallemizin en önemli sorunlarından olan doğalgaz ve havai hatların yer altına alınması işlemlerinden sonra ana ve ara arterlerde ciddi anlamda yol problemleri vardı. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte koordineli olarak bu sorunu çözmüş olduk. Şimdi Büyükşehir belediyemiz kendi alanındaki kaldırımların yapılması için ihaleye çıkıyor, biz de kendi hizmet alanımızla ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak şehrin en yoğun ve kalabalık mahallesi olan Atatürk Mahallemizde hemşerilerimizin şehrin konforunu ve güzelliğini yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kısa zamanda tüm bu çalışmaları tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunmanın da mutluluğunu da hep birlikte yaşayacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim