METİP Alanında Değişiklik

Mevsimlik Tarım İşçilerinin konaklaması (METİP) için daha önce kullanılan eski havaalanının yanında ki alanın Üniversite yerleşkesi olarak tahsis edilmesinin ardından yer değişikliği zorunluğu ortaya çıktığını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında ilgili daire başkanı ile görüştüklerini kaydetti. Başkan Tavlı, “Daha önce başlattığımız çalışmalar doğrultusunda yeni METİP alanı ile ilgili Bakanlığımıza dosyamızı verdik. Orman Genel Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüzün destekleriyle mevcut konkasör şantiyemizin bulunduğu bölgenin hemen üst tarafında Orman Genel Müdürlüğüne ait olan kısmın Ünye Belediyesine tahsisi ile ilgili çalışma yürütmüştük. Tahsis işlemlerinin ardından METİP alanının oluşmasında ve o bölgedeki müştemilatın yapılması konusunda Bakanlığımıza gerekli dosyamızı sunduk. Bu konuda onlar da çalışmalarını yürütüyorlar. Türkiye genelinde ki taleplerin genel değerlendirmesiyle birlikte özellikle Karadeniz’de hazine yerlerinden ziyade belli bölgelerin Orman Genel Müdürlüğü’ne tahsisli yerler olması nedeniyle bir mevzuat değişikliğine gidilmesi gerektiğini ifade ederek bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü ve kısa sürede sonuçlanacağını belirttiler. Nisan ayı içerisinde bir toplantı ile bu konu gündeme alınacak. Biz de bu süreci takip edeceğiz.” Dedi.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun İhalesine Çıkılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının Ünye genelinde belediye ile birlikte yürüttüğü projelere de değinen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Gençlik ve Spor Bakanımızın Ordu ilimizi ziyaretinde ilçemizde 6 semt sahası ve 1 yarı olimpik yüzme havuzu yapılması ile ilgili protokol imzalamıştık. Semt sahalarımızın 3’ü bitti, diğer 3’ü ise daha sonra ihale edildiği için mevcut piyasa şartlarından dolayı yaptığımız protokole ek protokol ilave edilerek yeniden bir ek bütçenin sağlanmasıyla ilgili Spor Toto Teşkilat Başkan Yardımcımız Metin Ayvazoğlu’nu ziyaret ettik. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Gölevi mahallemizde yapılacak olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile ilgili de KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) tarafından verilecek ihale gününü alarak onun da ihalesine çıkacağız.” Dedi.

Afet Evleri Projesi

Ünye’de geçmişte yaşanan afetlerden dolayı etkilenen vatandaşların 40’a yakın konut ihtiyacının bulunduğunu belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde ilgili genel müdür yardımcımızı ziyaret ettik. Bununla ilgili Hazine Bakanlığı’nın Yüceler Mahallesi’nde tahsis ettiği bir yer vardı. Burada maalesef istenilen miktarda bir konut üretilememekteydi. Biz de Ünye Belediyesi’ne ait olan Yunus Emre Mahallemizin içerisinde bulunan arsayı hazineye, hazinede bulunan alanı da Ünye Belediyesi’ne devri ile ilgili bir çalışmayı bakanlığa sunduk. Burada fiyat farklarıyla ilgili bir konu vardı. O konu ile ilgili tıkanıklığın aşılması ve eksikliklerin giderilmesi için görüşme yaptık. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün de desteğini alarak bu sorunun çözülmesini sağlamış oluyoruz.” Diye konuştu.

Kültür Bakanlığı’nda AVM Gençlik Kütüphanesi, Ünye Kalesi ve Festival ile ilgili Önemli Görüşmeler

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNIPORT AVM üzerinde planlanan Gençlik Kütüphanesi, Ünye Kalesi ve Ünye Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali gibi çok sayıda konuda önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, şunları söyledi.

“Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan Bey ile görüşerek Ünye Kalesi, ÜNİPORT AVM’de kütüphane ve Festival ile ilgili istişarede bulunduk. Ünye Kalesi’nde dehliz temizleme çalışmaları tamamlanmış ve dehliz içerisine ray döşeme çalışmalarına geçilmişti. Dehlizlerin bulunduğu noktaya kadar bir yürüyüş platformu yapılması gerekiyor. Bu konuda Kültür Varlıkları Kurulu, değerlendirmesini yaparak hazırladığımız projeyi onayladı. Fakat burada Orman Genel Müdürlüğü’ne ait olan bir kısım var. Bunun da iznini Kültür Bakanlığımızın alması gerekiyor. Bu konuda yaptığımız görüşme neticesinde alınacak izin ile biz de yürüyüş platformunu oluşturarak en kısa zamanda hemşerilerimizin ve turistlerin Ünye Kalesi’ne ziyaretlerini sağlayacağız. Pandemi nedeniyle yapamadığımız Festivalimizle ilgili de Kültür ve Turizm Bakanlığımızda görüşme yaparak destek aldık. Bu yıl festivalimizi Temmuz ayında gerçekleştireceğiz. ÜNİPORT AVM’nin üstünde oluşturmayı planladığımız kütüphane çalışmalarımızda sona gelindi. Projesi bitti, ihale ile ilgili süreç başladı ve Mart ayı sonuna kadar ihaleye çıkılacak. Böylelikle hemşerilerimiz çocuklarıyla birlikte gelerek kütüphaneden istifade edebilecekler.”

Başkan Tavlı, “Mart Ayında Kesintisiz Böyle Bir Kar Yağışı Hatırlamıyorum”

Bölgemizde yaşanan ve Mart ayı boyunca etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı hava ile ilgili de konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Mart ayında böyle uzun süreli bir kar yağışı ve soğuk hava şartlarıyla karşılaşmış değilim. Karla mücadele çalışmalarımız ekiplerimizin özverili çalışmalarını yaklaşık 15 gündür aralıksız sürüyor. Özellikle iç bölgelerimizde etkili bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadelenin belediyemize gerçekten ciddi bir maddi yükü oldu ve oluyor. Ancak biz hemşerilerimin huzuru, onların konforu ve rahatlığı için hiçbir yükü yük olarak hissetmeyiz. Elimizden gelen gayreti de personellerimizle birlikte gece gündüz demeden, ambulans hizmetleri ve cenaze hizmetleri başta olmak üzere sürdürdük ve sürdürüyoruz. Ayrıca elektrik arızlarının uzun süreli olmaması için ekiplere de desteklerimiz sürdü. Ben özveri ile bu çalışmaları yürüten mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

“Ankara’da Derneklerimizle de Bir Araya Geldik”

Ankara ziyaretleri sırasında Ünye Dernekleri ile de bir araya gelerek istişarelerde bulunduklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Dernek Başkanımız Sayın İsa Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldik. Ünye’de yapmak istediğimiz çalışmalarımızı anlattık. Onlar da Ünye ile ilgili bakışlarını ifade ettiler. Pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte hemşerilerimizle daha sık bir araya geleceğiz. Ankara ziyaretimizde AK Parti Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Kongresi’ne katıldık. Konuşmalar ve sunumlar yapıldı. Bir şehre kültür ve sanat yönünden neler katılabilir konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Güzel bir programı tamamlayarak görevimizin başına döndük.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim