HEM SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ HEM DEĞER YARATIYORUZGÜLYALI’YI VE ORDU’YU SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARIYLA TANIŞTIRDIK

Yerel yönetimler algısında büyük bir değişimin yaşandığını belirten Başkan Tepe, “Özellikle pandemi süreciyle birlikte vatandaşların beklentileri farklılaşmaya başladı. Hizmetlerinizle vatandaş her an yanında olduğunuzu bilmek istiyor. Bu kapsamda ilk olarak evlilik işlemlerinden bütün ücretleri kaldırdık. İhtiyaç sahibi gelin adaylarına gelinlikleri ücretsiz temin ediyoruz. Engelli ailelerimize elektrikli hasta yatağı ve tekerlekli sandalye veriyoruz. Bunun yanında hasta bezi desteği vermeye başladık. Yenidoğan Destek Paketi projemizle yeni doğum yapan annelerin ve bebeklerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kapsamlı bir çanta imkanı sunuyoruz. Yine son olarak asker çantası vermeye başladık. Özel günler Gülyalı’da daha anlamlı hale geldi. Engelliler Günü, Muhtarlar Günü, Öğretmenler Günü, yılbaşı, Sevgililer Günü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü gibi özel günlerde farklı kesimlere farklı içeriklerde kendilerini değerli hissettirecek organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Son olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nda ilçemizde sağlık hizmetleri alanında emek veren tüm kurum çalışanlarımız onuruna müzikli bir eğlence düzenleyerek stres atmalarını sağladık. Ortaya koyduğumuz her proje yerel yönetimler alanında iyi bir uygulama örneği olarak gösteriliyor ve örnek alınıyor” dedi.

ULAŞIM, İMAR VE ALT YAPIDA TARİHİ YATIRIMLARA İMZA ATTIK

260 km’lik geniş bir yol ağına sahip olduklarını söyleyen Başkan Tepe, “Görev ve sorumluluk alanlarımızdaki yol ağlarında geride kalan 3 yıllık süreçte 15.5 km’lik betonlama çalışması gerçekleştirerek kangren haline gelmiş birçok sorunlu yolu gündem olmaktan çıkardık. Gülistan mahallemizin Eminoğlu caddesi, Mustafalı mahallemizin Kadılı sokak yolu bunlardan en önemlileri. 2021 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz beton ihalesi, Gülyalı Belediyesi tarihindeki en büyük ihaleydi. 13 mahallemizin tamamındaki ulaşım sorunlarını biliyoruz ve bütün mahallelerimizdeki problemleri teker teker çözecek betonlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında bir yandan da parke çalışmaları yürütüyoruz. Ürümbey mahallemizin Belen semtinde ve Karanfil sokakta, Yeniköy mahallemizin 13 No’lu sokak ve Sahil sokak yollarıyla Gülistan mahallemizde parke çalışmalarıyla ilçe merkezine modern dokunuşlarda bulunduk. Kırsal bağlantı yollarımızın alt yapısını çakıllama çalışmalarıyla güçlü bir hale getirdik. Bir yandan da yeni yollar açarak yatırımları ilçemize çektik. Turnasuyu mahallemiz bu süreçte yatırım cenneti haline geldi. İmar uygulaması konusunda da büyük bir devrim yaptık. Gülistan mahallemizde 3 etapta 600 dönüm, Ürümbey mahallemizde yaklaşık 100 dönüm alanda uygulama çalışması gerçekleştirerek, ilçe tarihinde bugüne kadar yapılan çalışmalardan daha fazlasını sadece 3 yıllık süreçte tamamladık. Bu konuda Gülyalı’nın geleceğinin önünü açtık” dedi.

ELİMİZDEN ALINAN GÜMRÜK SAHASINA İKİ YILDIR TEK BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI

Gülyalı’daki değişimin kamuoyunda olan karşılığının farkında olan bazı art niyetli kesimlerin çalışmaları engellemek adına faaliyetlerde bulunduğunun altını çizen Başkan Tepe, “Biz Gülyalı halkına hizmet için, ilçenin çıkarlarını savunmak için buradayız. Bugüne kadar nerede göz ardı edilmiş, ertelenmiş bir sorun varsa hepsine el attık. Sorunu çözerken sonucunda Gülyalı’ya değer katacak projeler geliştirdik. Turnasuyu Yaşam Vadisi projemizin kapalı alan ihtiyacını karşılayacak Gümrük sahasıyla ilgili süreci biliyorsunuz. Yıllardır atıl vaziyette, çürümeye terk edilen bu alan için girişimlerde bulunduğumuz bir süreçte kendi sınırları içerisinde olmamasına rağmen Altınordu Belediyesi’ne tahsisi gerçekleştirildi. Farklı bir projeyle bölgeye hizmet edecek dendi. Aradan 2 yıldan uzun bir zaman geçti. Gidiniz, bakınız. Tek bir çivi dahi çakılmadı. Yatırımlar için maliyetler arttı. 2 yıl önce yaptığınız bir işi bugün 2 katına yapamıyorsunuz. O alan elimizden alınmasaydı, çoktan hizmete açmış ve kendi kendini amorti etmiş bir işleyişe kavuşmuştu. Biz bütün engellemelere rağmen ilçemize daha fazla yatırım çekebilmek adına kurum ve kuruluşlarımızla uzlaşmacı bir anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

8 BİN NÜFUSLU BİR İLÇEDEKİ YATIRIM İÇİN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI MEŞGUL ETTİLER

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlara da göndermede bulunan Başkan Tepe, Gülyalı Balıkçı Barınağının belediyenin elinden alınma sürecini hatırlatarak , “36 yıldır Gülyalı Belediyesi’nde bulunan Gülyalı Balıkçı Barınağı Cumhurbaşkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı küçücük meselelerle meşgul ediyorlar. Sonra ekonomi neden kötü? Çözüme kavuşturmak için adım attığımız bir alanı engellemek için Cumhurbaşkanımıza ulaşanlar keşke çözüm bekleyen sorunlar için de bir adım atsalar. Örneğin, temeli atıldıktan sonra çürümeye terk edilen fakülte inşaatı Gülyalı’nın yıllardır kanayan yarası. ‘Ben yapmam, size de yaptırmam’ mantığıyla Gülyalı’nın bugününü, yarınını çalıyorlar. Ama biz halkımızın desteğiyle, Gülyalı’nın sorunlarını çözüme kavuşturabilmek adına mesai kavramı gözetmeksizin gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN TEPE’DEN DOĞAL GAZ VE TURNASUYU YAŞAM VADİSİ MÜJDESİ

Sona gelinen çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerini aktaran Başkan Tepe, iki yatırımla ilgili müjdeyi verdi. Doğal gaz konusunda bu yıl içerisinde saha çalışmalarının başlayacağını aktaran Başkan Tepe, “Doğal gazın ilçe merkezine gelmesi için taşıma usul olarak da bilinen CNG sistemi kullanılacak. İlçe merkezinde bir noktada depolama sahası oluşturulacak ve o noktadan dağıtım gerçekleştirilecek. Türkiye’de birçok yerde uygulanan yatırımın hızla kazandırılması açısından daha verimli bir sistem. Bu konuyla ilgili de Rize/Fındıklı’da incelemelerde bulunduk. İlçemizde yer belirleme aşamasındayız” dedi. Turnasuyu Yaşam Vadisi projesiyle ilgili gelinen son noktayı da değerlendiren Başkan Tepe, “Tamamıyla kendi imkânlarımızla ortaya koyduğumuz, bölgeye değer katacak bu projemizin ilk etap çalışmalarında sona geldik. Ramazan Bayramı sonrasında hizmete açmayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimiz bu yaz sezonunda Turnasuyu Yaşam Vadisi’ni kullanmaya başlayabilecekler” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim