GÜLYALI’NIN SORUNLARINI TEKER TEKER ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ

Gülyalı’nın en önemli sorunlarından ulaşım probleminde çok önemli bir mesafe kat edildiğini belirten Başkan Tepe, “3 yıllık süreçte 15 km’nin üzerinde beton yol çalışması gerçekleştirerek 13 mahallemizde kronikleşen yol problemlerini geride bıraktık. Bugüne kadar yapılan imar uygulaması çalışmalarından daha fazlasını 3 yılda ortaya koyduk ve geleceğin Gülyalı’sının önünü açtık. Belediye hizmetlerinde çağın gereklerine ve vatandaşlarımızın değişen ihtiyaçlarını uygun biçimde büyük bir dönüşüm yaşattık. İnsana dokunan önemli sosyal belediyecilik hizmetleri uygulamaya koyarak vatandaşının her an yanında olan bir belediyecilik vizyonu ortaya koyuyoruz. Artan ekonomik maliyetlere rağmen hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

ORDU ÜNİVERSİTESİ’NE ÇAĞRI: YENİ KURULACAK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNİN YERİ GÜLYALI OLSUN

İlçemizde temeli atılan ve atıl bir vaziyette bekleyen fakülte sahasıyla ilgili de öneride bulunan Başkan Tepe, “Bu yapının 2015’te temeli atıldığında Turizm Fakültesi olarak eğitim faaliyeti yürütüleceği açıklanmıştı. Mevcut üniversite yönetimi Turizm Yüksekokulu’nun Altınordu sınırları içerisinde kalmasını uygun buluyor. Yakın zamanda Ordu Üniversitesi’nde yeni bir fakültenin kurulması için YÖK’ten onay çıktı. Yeni kurulacak Mühendislik Fakültesi’nin yeri Gülyalı olsun. Buradaki yapıyı tamamlamak için her birlikte elimizi taşın altına koyalım. Daha önce de sözünü verdiğimiz gibi, Gülyalı’daki fakülte inşaatının devam etmesi halinde Gülyalı Belediyesi olarak 1 milyon TL katkı sunmaya hazırız. Yeter ki somut bir adım atılsın” dedi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK UYGULAMA: DENETİM KOMİSYONUNA MUHALEFET BAŞKANLIK ETTİ

2021 yılına ait Denetim ve Faaliyet Raporları ayrı ayrı oylanarak Belediye Meclisimizce oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Tepe, “Şeffaflık, hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir harcamamız, çalışmamız bulunmuyor. Bu konudaki samimiyetimizi göstermek bakımından 2021 yılına ait faaliyetlerimizi ve harcamalarımızı inceleyen Denetim Komisyonuna muhalefet partisi meclis üyesi başkanlık ediyor. Bu örnek alınması gereken bir uygulama. 2021 yılı faaliyet raporunu, Gülyalı’da yaşam kalitesini arttırmak amacıyla yoğun çaba sarf ettiğimiz bir yılın ardından sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hedeflerimizi hayata geçirmede desteğini ve güvenini esirgemeyen değerli Gülyalı halkına, belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, ortak çalışma yürüttüğümüz kurum, kuruluşlarımıza ve özveriyle çalışarak hizmetlerimizi size ulaştıran personellerimize içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

SPORA VE SPORCUYA EN ÜST LİMİTTEN DESTEK DEVAM EDİYOR

Yerel yönetimlerin kültür ve sanat faaliyetleriyle birlikte sportif çalışmalara da destek verdiğini anımsatan Başkan Tepe, “Bugüne kadar sportif çalışmalara verdiğimiz destek yasal mevzuatın en üst derecesinde. Bundan sonra da aynı oranda desteğimizi sürdüreceğiz. Geldiğimiz noktada Gülyalı Turnasuyusporumuz Bölgesel Amatör Lig yolunda çok başarılı bir performans sergiliyor. Ortaya konulan başarıdan dolayı mutluyuz” dedi.

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hizmette 3. yılını dolduran Gülyalı Belediye Meclisi, yasal zorunluluk gereği komisyon üyeliklerini yeniledi. Meclis içerisinde gerçekleştirilen seçime göre; Daimi Encümenliğe Arif Şenel ve Efe Korkmaz, Bütçe Komisyonuna Yener Aydın, Uğur Yetgin, İsa Yılmaz ve Arif Şenel, İmar Komisyonuna Nurettin Aydoğdu, Ertan Aksoy, Ahmet Yüce ve Refik Koyun seçildi. Başkan Tepe, komisyonlara seçilen yeni üyelere başarılar dilerken, geçmiş dönemde komisyon görevini yürüten üyelere teşekkür etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim