Altınordu Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya geçmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Başkan Tören, Altınordu Belediyesinin proje ve çalışmaları ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verirken gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu.

ŞEHRİN ORTAK AKLI, ŞEHRİN BİRLİĞİ VE ALIN TERİ TOPYEKÛN HAREKETE GEÇMELİDİR

Konuşmasında şehrin ortak aklına ve şehir birliğine vurgu yapan Başkan Tören “Şehir demek her an kendi kendini inşa eden bir organizasyon demektir. Onun için bütüncül perspektif diyorum. Şehrin ekonomisi vardır. Şehrin kültürü vardır. Şehrin mimarisi, ormanı, denizi, ırmağı vardır.

Biz inanıyoruz ki, bir şehir kalkınacaksa şehrin bütün fertleri topyekûn bir şekilde akıl akıla, omuz omuza vermelidir. Şehrin ortak aklı, şehrin birliği ve nihayet alın teri topyekûn harekete geçmelidir. Kimileri tecrübelerini aktaracak, kimileri bilgilerini, kimileri de emeklerini ortaya koyacak. Ortak akıl tam da böylesi zamanlarda kendini gösterecektir. Biz diyoruz ki, kalkınacaksak hep birlikte kalkınacağız. Belediye olarak öz kaynaklarımızı harekete geçirdik ve yatırım noktasında seferber olduk.

Şehrimize güveniyoruz. Bu şehrin gelenekleri var, bu şehrin töresi var, ananesi var, sosyolojik gerçeklikleri var. Biz medeniyet değerlerimizden tevarüs ettirdiğimiz kültürümüzle ve Cumhuriyetimizin değerleriyle birlikte yükselmenin hedefi azmi ve kararlığı ile geleceğin Altınordu’sunu inşa etmek vizyonuyla hareket ediyoruz” dedi.

ÜRETİM ALTYAPILARINI OLUŞTURUYORUZ

Üreten ve kendi kendine yeten şehir hedefini bir kez daha dile getiren Başkan Tören, “Kendi kendine yeten şehir, kendi kendine yeten ülke. Klasik üretim şekilleri ile birlikte özellikle bilişim teknolojilerinin gelişimine bağlı olarak yüksel teknolojiye dayalı üretim şekli. İster ulusal ölçekte olsun, isterse yerel ölçekte olsun bu iki uç arasında bütüncül bir politika gerekiyor. Biz, bu sürecin gidişatına dönük alt yapıları oluşturma noktasında ciddi adımlar attık” sözlerini kullandı.

HİZMETTEN, ALIN TERİNDEN VE EMEKTEN ASLA TASARRUF ETMEDEN FİNANSAL DENGELENMEYİ BAŞARDIK

Pandemi süreci ile birlikte meydana gelen gelişmelere değinen Başkan Tören, “Biz göreve gelirken, şehrimizin potansiyelini akılcı bir şekilde nasıl harekete geçirebiliriz sorusunu kendimize sorduk. Bu soruyu sormak için bütüncül bir perspektife sahip olmak gerekiyordu. Bunun ilk şartı da finansal dengelenmeydi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen hizmetten emekten, alın terinden hiç tasarruf etmeden ancak mali konularda sıkılaştırma mali disiplin ve dengelenme süreçlerinde de hiç geri adım atmadan finansal dengelenmeyi başardık.

Tasarruf yapıyoruz derken alt yapı çalışmalarını, bunun da ötesinde hep dile getirdiğimiz gibi “göç veren değil, istihdam üreten şehir” hedefi noktasında yapacağımız yatırımları hiç ihmal etmedik. Bilakis, öz kaynaklarımızı, milli öz varlıklarımızı en etkin şekilde kullanarak hem şehrin hem de istihdama dönük projelerimizin alt yapılarını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

2022 BİZİM YILIMIZ OLACAK

2022 yılında Altınordu Belediyesinin yapacağı yatırımlara ve çalışmalara da açıklamalarında yer veren Başkan Tören şunları ifade etti:

“Bizim için 2022 yılı yatırım yılı olacak inşallah. Yatırım sadece ekonomik bir kavram değildir. Bir şehir için kültür de sanat da bir yatırımdır. Gençlik bir yatırımdır. Gençliğin umutlarına ilişkin alt yapılarda bir yatırımdır. Şehrin habitatına uygun, dinlenme tesisleri, turizm potansiyeline ilişkin altyapı çalışmaları da bir yatırımdır.

Biz bu şehrin potansiyelini çok iyi biliyoruz. Biz hemşerilerimizin beklentilerini, özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın umutlarının farkındayız. Genç istihdam dedik. Kadınlarımızı üretimde öne çıkaracağız dedik, kadın istihdamına dönük stratejiler geliştirdik. Tarımdan tekstile özellikle kadınlarımızın önünü açacak projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bir taraftan kurslar veriyoruz, diğer taraftan istihdam alanları oluşturuyoruz.”

ALTINORDULU’LARA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM

Bulunduğumuz görevi en iyi şekilde yapmanın gayretindeyiz diyen Başkan Tören konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bizim için bulunduğumuz görevi en iyi şekilde yerine getirmek milli ve ahlaki bir meseledir. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir şehir olarak Altınordu’muzun hak ettiği konuma ve değere ulaşacağı günler için ekibimle birlikte gece gündüz çalışıyor akıl teri ve alın teri döküyorum.

Ben Altınordu’ya inanıyorum. Ben Altınordulu’lara hizmet etmekten onur duyuyorum. Altınordu bizim sevdamız.

Altınordu halkımıza ve halkımızın geleceğine üreten, yaşayan şehir iddiasıyla; ışığı her alanda sönmeyecek bir şehir, rekabet eden şehirler arasında konforu ile modernizasyonu ile altyapısıyla sanatıyla insanıyla kardeşliği ile barışı ile güçlü bir Altınordu oluşturmak hedefi azmi ve kararlığı ile bu şehre hizmet etmeye her daim devam edeceğiz.”

Altınordu Belediyesi Meclis mart ayı olağan toplantısı gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 6 Nisan Çarşamba günü toplanmak üzere sona erdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim