Başkan Aşkın Tören, şehrine ve hemşehrilerine verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Tören’in seçim vaatlerinden biri olan “Bu şehirde tek bir gencimiz mesleksiz kalmayacak” sözünü hayata geçirecek istihdam altyapılarından Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Nitelikli tekstil işçisi kategorisinde birinci sırada yer alan “Dikiş Makinesi Operatörü” yetiştirilecek olan Hazır Giyim Uygulamaları Merkezinde Kursiyerlere; Düz dikiş, overlok, reçme, ilik-düğme, ponteriz, zigzag, ütüleme, kesim, tekstil yüzeyleri, kalıplar, malzeme kontrolü ve çeşitli dikim yöntemleri alanlarında eğitim verilecek. 40 kursiyer ile startı verilen eğitimler üçer aylık 6 dönem hallinde devam edecek.

Açılışta konuşan Başkan Tören, “Biz ilk günden itibaren Altınordu’muz için üreten, kendi kendine yeten bir şehir inşası gayesiyle çalışıyoruz. Bu anlamda, istihdam politikalarıyla insanımızı kendi şehrinde iş üretir hale getirerek, Altınordu’muzu bölgemizin, marka şehri haline getirmek en büyük hedeflerimizden biridir” dedi.

“YATIRIMLARIMIZA PROJELERİMİZE DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZACAK ŞEKİLDE DEVAM EDİYORUZ”

“Göç veren değil üretimiyle güç veren bir şehir” hedefiyle çalıştıklarını belirten Tören, “Bizler bu şehirde geldiğimiz günlerde slogan haline getirdiğimiz bir cümlemiz vardı: Bu şehir artık göç veren değil üretimiyle yatırımıyla istihdamıyla ülkesine güç veren, değer katan bir şehir olacak demiştik. Bu kapsamda Altınordu’muzda yatırımlarımıza projelerimize dün olduğu gibi bugün de yeni başarı hikayeleri yazacak şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI YEREL KALKINMA MODELİ İLE YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINA HEP BİRLİKTE ŞAHİTLİK EDECEĞİZ”

Önümüzdeki süreçte 1500 kişiye istihdam imkânı sunacak Tekstil Park Projesinin hazırlıklarında son aşamaya gelindiği bilgisini de veren Tören şunları söyledi:

“Tekstil park projemizle ilgili çalışmalarımızı son aşamaya getirdik ve inşallah burada ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirecek kurumlarımızın da alt yapısını oluşturduk. Bakanlıklarımız ile müştereken yürüttüğümüz proje sonrasında yaklaşık 15 ay içerisinde bu şehirde 1500 insanımıza iş imkânı sunacağız. Ben buna üretim ve istihdam odaklı yerel kalkınma modeli diyorum. İnşallah bu söylediklerimiz gerçekleştiğinde bu şehrin göç olgusunu yenebileceğimiz hatta tersine iş gücü göçüne de çevirebileceğimiz yeni bir dönemin başlangıcına hep birlikte şahitlik edeceğiz.”

“KADIN SOSYAL YAŞAMDA GÜÇLENİRSE ÜRETİRSE TERSİNE GÖÇÜ BAŞLATABİLECEK BİR SİNERJİ YARATACAKTIR”

Altınordu modelini oluşturduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Tören konuşmasını şöyle tamamladı:

Biz günü kurtarma derdinde değiliz. Sürdürülebilirlik, kapsayıcılık, bizim için esas olan kurumsal alt yapımızın temel harçlarıdır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu projemizin merkezinde kadın var. Biz biliyoruz ki kadın hayatın her alanında olmak zorunda. Kadın sosyal yaşamda güçlenirse üretirse tersine göçü başlatabilecek bir etki, bir sinerji yaratacağına inanıyoruz.

Ordu tekstil piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını temin edecek olan Hazır Giyim Uygulamaları Merkezimizin Altınordu’muza, Ordumuza hayırlı olmasını ve hayırlı kazanç kapıları açmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum.”

KAYMAKAM KARAHAN “ALTINORDU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞLANGICA ŞAHİTLİK ETTİK”

Merkezin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan’da Altınordu için çok önemli bir başlangıca şahitlik ettiklerini belirtti.

Kaymakam Karahan “Özellikle istihdam noktasında kadınlarımıza iş edindirme meslek edindirme noktasında çok güzel bir eser ortaya çıkmış. 120 genç ve kadın kursiyerimiz burada istihdam noktasında özellikle tekstile yönelik bir yetiyi bu kurs sayesinde alacaklar. Ayrıca yaklaşık 1500 kişinin istihdam edileceği hedeflenmekte ki, bunu aile bazına vurduğumuzda hakikaten kayda değer bir rakam ortaya çıkıyor.

Bu nedenle ben böyle güzel bir kursun başlangıcında sizlerle olmaktan dolayı memnuniyetimi tekrar tekrar ifade ediyorum. Böyle güzel bir uygulamaya iştiraki olan tüm paydaşları tebrik ediyorum. Kursiyerlerimize de güzel başarılı çalışmalar temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Karacaömer Mahallesinde bulunan Hazır Giyim Uygulamaları merkezinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Başkan Aşkın Tören, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Naci Şanlıtürk, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Selman Altaş, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim