Altınordu Belediyesi’nin ağaçlandırma kampanyasına dönüşen yeşil seferberliği, Altınordulu’ların yoğun ilgi ve talepleri ile devam ediyor.

HEDEF DÖRT MEVSİM YEŞİL ALTINORDU

Başkan Tören’in şehrin 100. Yılına özel 100 Bin fidan projesi çerçevesinde 80 Bin ceviz fidanını kırsal mahallelerde hem şehrin yeşil varlığına katkı hem de tarımsal üretimde çeşitliliği artırıcı bir yaklaşımla toprakla buluşturan Altınordu Belediyesi, merkezde ise fidan dikimlerini ara vermeden sürdürüyor.

Dört mevsim yeşil Altınordu hedefi ile 20 Bin Narenciye fidanı dikimini parklar yeşil alanlar, kullanım dışı araziler, okul bahçeleri ve toplu konut bahçelerinde tamamlayan Altınordu Belediyesi, vatandaşların yoğun ilgisi ve talebi doğrultusunda projeyi devam ettiriyor.

Katlanarak büyüyen proje ile kamu kurum ve kuruluş alanları da limon, mandalina ve portakal fidanları ile yeşilleniyor. Emniyet ve Jandarma hizmet binalarının bahçelerinde başlayan narenciye fidan dikimleri uygun alana sahip tüm kamu kurum ve kuruluş bahçelerinde sürüyor. Dikimi devam eden Limon mandalina ve portakal fidanları ile Altınordu, mazisinde önemli bir yer tutan meyve bahçelerine yeniden kavuşuyor.

TÜM CANLILARIN ÇEVRE ÜZERİNDEKİ HAKLARINI GÖZETEN BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDİYORUZ

“Hem evlatlarımızın hem de şehrimizde yaşayan tüm canlıların çevre üzerindeki haklarını gözeten bir anlayışla hareket ediyoruz” diyen Başkan Aşkın Tören, "kadim kültürümüzden ilhamla Yeşil Kalkınmayı tüm çalışmalarımızın merkezine yerleştirerek çevrenin korunması öncelikli bir yaklaşımla çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz.

‘Yarın kıyamet kopacağını bilsen de elindeki fidanı toprağa dik' diyen bir medeniyetin mensupları olarak doğanın ve çevrenin korunması, şehrimizin doğal güzelliklerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması temel önceliklerimizin başında yer almaktadır. Geleceğe nefes olacak fidanları toprakla buluşturmaktan bir an olsun geri durmayacağız. Hemşerilerimize çevreye ve doğaya gösterdikleri üstün duyarlılık için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim