Altınordu Belediyesi’nin, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği “Lise Tanıtım Günleri” etkinliğinde Liseye Geçiş Sınavı’na girecek olan orta okul 8.sınıf öğrencileri, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okulları ile özel liseler hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılışına Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akyurt, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu ve Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek’in yanı sıra okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ortaokul 8.sınıf öğrencileri ve ailelerine yönelik olarak öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, doğru ve bilinçli lise tercihleri yapmalarına destek olabilmek amacı ile düzenlenen etkinlik Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde (OKSM) iki gün boyunca devam edecek.

BAŞKAN TÖREN, “ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ”

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, orta okul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik sayesinde öğrencilerin hayal ettikleri liseler hakkında detaylı bilgi sahibi olacaklarını belirtti.

Tüm çocuklarımızın eğitim-öğretim yaşamları boyunca yanlarında olacağız diyen Başkan Tören, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ bu şehrin, bu ülkenin ve bu toplumun geleceğidir. Onların hayalini kurdukları mutlu yarınları gerçekleştirmelerinde yol gösterici olacak böyle bir etkinliğe katkı vermekten mutluyuz. Eğitim-öğretim yolculuklarında evlatlarımızı desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu

KAYMAKAM KARAHAN “ALTINORDU BELEDİYEMİZE VE TÜM PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Etkinlikte bir konuşma yapan Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, “lise seçimi noktasında öğrencilerimize yol göstermek üzere böyle çok güzel bir projenin parçası olmaktan bizde Altınordu ilçesi olarak hakikaten memnuniyet duyuyoruz. Bu projede birlikte çalıştığımız Altınordu belediyemize ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

MÜDÜR VARGELOĞLU’NDAN BAŞKAN TÖREN’E TEŞEKKÜR

Lise Tanıtım Günleri ile Ordu’da bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bu etkinliğin aynı zamanda bir rehberlik faaliyeti olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu, “bu ilkte gözlerimizin bebeği kıymetli öğrencilerimizi okullarımızla buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin düzenlenmesinde ve bugüne kadar eğitime verdiği destekleri için Başkan Tören’e teşekkür eden Müdür Vargeloğlu, “pandemi sürecinde ilimizde en büyük desteği sağlayan öğrencilerimizin eğitim erişim noktasında 1000 tablet veren en büyük desteği gösteren ve bugünde yanımızda olan Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören’e ve Altınordu Belediyemize çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

MÜDÜR BEKYÜREK, “BAŞKANIMIZ SAYIN AŞKIN TÖREN EĞİTİME DAİR HER TÜRLÜ TALEBİMİZDE DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ”

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ise, İl milli eğitim müdürlüğünün Ordu yöneltme ve yerleştirme projesi kapsamında 8.sınıf öğrencileri için tüm liseler ile birlikte Altınordu Belediyesi’nin destekleriyle Altınordu lise tanıtım günlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Müdür Bekyürek, “eğitime dair her türlü talebimizde desteklerini bizden esirgemeyen Altınordu Belediye başkanımız Sayın Aşkın Tören’e teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim