Mesajında, 30 Ağustos Zaferi’nin, Türk Milletinin canından aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilan edildiği tarih olduğunu ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zaferle taçlanmıştır.

30 Ağustos, “YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır.

30 Ağustos Zaferi, Milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı İstiklal Savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.

Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisidir.

Aziz milletimiz, imkânsızlıklar içinde bulunsa da, milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir.

Milletimizin aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, artık her türlü vesayet zincirini kırmış olan, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz.

Bizlerde, ecdadımızın açtığı yolda ‘İnsana Hizmeti ve Hürmeti’ merkeze alan belediyecilik anlayışımızla çalışmaya devam ediyoruz. Mazeretimiz yok, yapacağımız her işi birlikte başaracak, şehrimizi değer üreten marka şehirlerarasına taşırken, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet düşüncesini benimseyeceğiz.

Bu vesileyle Aziz Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ederken, tüm ecdadımıza, şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Editör: TE Bilişim