Bayan Yavuz, Akkuş ilçesi Dumantepe mevkinde Akkuş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, eşi Arzu Demirer, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’nin eşi Emine Demirci, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Arslan’ın eşi Gizem İncel Arslan tarafından karşılandı.

Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz ilk olarak ilçede yaşayan şehit, engelli ve ihtiyaç sahibi ailelere ziyarette bulundu.

Bayan Yavuz, İlçenin Çayıralan mahallesinde 14 Ekim 2016 tarihinde Mardin’de şehit olan Piyade Er Yunus Kaymak’ın annesi Şehri ile babası Cemil Kaymak’ı ziyaret ederek, acılarını paylaştı ve birkez daha Allah’tan sabırlar diledi.

Şehit Piyade Er Yunus Kaymak’ın annesi Şehri ile babası Cemil Kaymak, ”Allah sizden razı olsun. Ziyaretinizle bizleri sevindirdiniz. Uzun ömürleriniz olsun” diyerek, Selda Yavuz’a teşekkür ettiler.

Şehit ailesinin ardından ilçenin Kızılelma mahallesine geçen Bayan Yavuz, burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yardımları ile geçinen 6 çocuklu Demirci ailesine ziyarette bulundu ve aileyle sohbet ederek, ”Sizleri evlerinizde ziyaret etmek, tanışmak bizlere huzur veriyor. Kapımız, gönlümüz her zaman açık. Ne zaman isterseniz bizler yanınızdayız” dedi.

Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz’u evinde görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Necla Demirci, ”İlk defa bir Vali eşi evimize geldi ve sorunlarımızı dinleyip çözüm bulmaya çalıştı. Allah'ım kendisinden razı olsun. Yakın ilgisi bizleri sevindirdi” diye konuştu.

Kızı ağır engelli olan Ayşe Ablak’ı da evlerinde ziyaret eden Bayan Yavuz, aileyle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti ve isteklerinin olup olmadığını sordu.
Kaldıkları evin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yapıldığını söyleyen Anne Ayşe Ablak, ”Allah devletimize zeval vermesin. Evimize kadar gelerek ziyarette bulunmanız bizi çok sevindirdi. İlk defa bir Vali eşi evimize geldi. Allahım razı olsun” diyerek, duygularını dile getirdi.



Herzaman şehit, gazi, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşları yanında olduklarını belirten Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, ”kapımız sizlere herzaman açıktır. Ne zaman isterseniz bizleri arayabilir, gelebilirsiniz. Ben de sizleri ziyaret etmek, yakından tanımak istedim" diye konuştu.

Ziyaretlerin ardından Akkuş İlçe merkezine geçen Bayan Yavuz, 64 öğrencinin bulunduğu Akkuş Anaokulu’nu da ziyaret ederek, minik öğrencilerle bir araya geldi.



Minik öğrencilerin sevgi gösterisi ile karşılaşan Selda Yavuz, önce minik öğrencilerle ders yaptı, birlikte resim çizdi, sonra onlara çeşitli hediyeler verdi.

Akkuş Halk Eğitim Merkezi'ne de uğrayan Bayan Yavuz, burada düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı el sanatları sergisini gezdi ve yapılan el işleri ile ilgili detaylı bilgi aldı. Akkuş yöresine ait ürünlerin yer aldığı stantları da gezen Bayan Yavuz, bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu.



Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, Akkuş İlçe programı kapsamında muhtar eşleriyle de düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Akkuş ilçe sınırına 3 km uzaklıkta olan ve 1650 rakımı bulunan Argan Yaylası’na muhtar eşleri ile birlikte çıkan Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz, muhtar eşleri ile sohbet ederek, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Akkuş’un merkez ve köylerinden gelen muhtar eşleri yakın ilgisi ve güler yüzüyle Bayan Yavuz’u çok sevdiklerini söyleyerek, Argan yaylasının muhteşem güzelliği eşliğinde pasta kestiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilişim