Geçen sene Ramazan Bayramı için herkesin giyim kuşama ayırdığı bir bütçe vardı ancak bu sene vatandaşın alım gücü yok haliyle de esnaf mağdur durumda. Dar gelirli bir çift kendine bayramlık almak istese her şeyim tam olsun dese cebinden çıkacak para en az 2 bin 500 TL.

“GÖMLEK PANTOLON KOMBİNİ EN DÜŞÜK 500 TL”

Altınordu’da giyim mağaza sahibi Zekeriya Arslan, mağazaya bayram alışverişi için çok kişinin geldiğini ancak fiyatları gören kişilerin sadece mağazada bakınıp gittiğini söyleyerek şunları aktardı; “mağazamıza gelen vatandaşımız takım elbise almak istese her şey içinde gömleği, ayakkabısı, kravatı, ceketi toplam 1000 TL. Bunu duyan müşteri de tek parça kıyafet alıyor. Ya gidiyor bir pantolon ya da gömlek alıyorlar ikisini bir almak istese en az 500 TL’ye alabiliyor. İnşallah Bayramdan sonra nişan düğün derken işlerimizin açılacağını düşünüyorum.”

Geçtiğimiz senelerde bayram haftasına girildiğinde 200’e yakın müşteri geldiğini şimdi ise bu sayının 60’a indiğini dile getiren Altınordu’da ayakkabıcı Olgun Genç, “her şey yüzde 300 arttı. Biz faturalarımızı ödeyemez hale geldik. Sadece elektrik bile 3000 TL’yi buldu ödemekte zorlandık ama inşallah önümüzdeki günlerde ekonomik darlık kalkarsa düzeleceğiz inşallah” diye konuştu. 

Kalite aramıyor artık vatandaş. Uygunsa güzelse alıyor, iş beğenmeye kalsa maaşını yatırma eşiğine kadar geliyor bayramlık alışverişi. Ordulu vatandaşlar ise dertli çünkü son zamanlarda üst üste binen zamlar maaşları eritiyor. Herkes günü kurtarma peşine düştü. Bayram kelimesi geçince bile hüzünleniyor ağızlardan hep şu cümle çıkıyor; “Nerede o eski bayramlar” eskiden güzeldi her şey diyen Ali Yılmaz amcamız torunlarına her zamankinden daha az harçlık vereceğini. Elif Doruk ablamız da bu bayram geçtiğimiz yıl giydiği bayramlıklarını giyeceğini çocuklarına belki ayakkabı alacağını söyledi. Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim