Yasa gereği belediyeler beş yıl içinde yapacaklarını ildeki, ilçedeki dernek, sendika, üniversite gibi yerlerden görüş alarak hazırlar ve eylül ayında yapılacak olan meclis toplantısında karara bağlar. Süre doluyor, bakalım nasıl bir planlama yapılmış göreceğiz. Ayrıca bu planlamanın takipçisi olacağız.” dedi.

“Proje açıklamakla olmuyor”

Özellikle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in gazetelerde sık sık proje açıklamalarını okuduklarını söyleyen Kaya; “Belediye çalışmalarında planlama önemli. Aklımıza gelen değil, gereksinimlere göre tartışarak oluşturulan planlamalar doğru olandır. Diğeri boş konuşmalar olur. Ordu her şeye layık ama öncelikleri iyi belirlemek zorundayız. Sokaklarda yürünmüyor, trafik karmaşası var, cadde otoparklar her tarafı işgal etmiş belki on beşinci sırada olan bir gereksinim öne çıkarılmaya çalışılıyor. Planlama, yakın, orta ve uzak olarak ele alınmalıdır” dedi.

“Bazı planlamalar iptal edilmemeli”

“Ben yaptım oldu” anlayışı terk edilmeli diyen Kaya; “Şu an yapılmak istenen bazı çalışmalar hemen iptal edilmeli. Bunların başında şehir hastanesi geliyor. Botanik Park yenilenmeli, zarara neden olanlara dava açılmalıdır. Otopark önceliklerden bir sorun. Başta Ordu Büyükşehir Belediyesi karşısındaki deniz manzaralı otopark ve cadde otoparkların kaldırılması gerekiyor. Bu nedenle kapsamlı bir otopark planlaması yapılmalı, hemen çalışmaya başlanmalıdır. Toplu ulaşım içler acısı. Duraklar yağmurdan ve güneşten korumalı değil. Trafik karmaşası sürüyor. Şehir içi ve şehre giriş çıkış noktalarındaki trafik içinden çıkılmaz durumda. Çöplerin ayrıştırılarak toplanması başarılamamış Acil olanlar yapılmıyor ama üst seviyede projeler havalarda uçuşuyor. Yapılması gereken o kadar çok iş var ki, ama yaşanabilir, betonlaşması durmuş bir şehir için öncelikler iyi belirlemeli” dedi.

Editör: TE Bilişim