Ordu ve Giresun’da, resmi ilan ve reklam alma hakkını haiz gazetelerin temsilcilerinin katıldığı yerel basın buluşmasının sertifika töreninde konuşan Ordu Valisi Tuncay Sonel, yerel basının önemine değinerek, “Yerel basın vatandaşlarımız ile bizim aramızda önemli bir köprü vazifesi görüyor. Bu değerli vazifeyi layıkıyla yerine getiren Ordu basınına, bu buluşmayı tertip eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Basın İlan Kurumuna ve katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.

“Güçlerimizi birleştirerek bir medya merkezi kurabiliriz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise törende yaptığı konuşmada bir teklif sundu. Güler: “Ordu ve Giresun illeri güçlerini birleştirerek, bir medya merkezi kurabilir. Bu merkez sadece bölgeye değil Türkiye’ye de örnek teşkil edecektir. İçinde sosyal tesislerin de olacağı, basının, medyanın gelişimine yönelik çalışmaların yapıldığı bir merkez, mülki idarelerin ve elbette Basın İlan Kurumunun desteğiyle Türk basınının geleceği adına önemli bir yer olacaktır. Bunu başarabiliriz.” diyerek, ortak bir çalışmanın yapılabileceğinin mesajını verdi.

“Genel Kurulumuz yakında toplanacak ve basını memnun edecek kararlar alacak”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, yarım asırdan daha fazla bir süredir basının gelişimi için çalışan Basın İlan Kurumunun, bundan sonra da desteklerini artırarak çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Ordu Valiliğine, Ordu Büyükşehir Belediyesine ve bölge basınına katkı ve katılımları için teşekkür eden Duran;

“Yeni medyanın yepyeni bir dünyaya kapı araladığı ortada. Ancak bu yeni düzen, gazetecilik kültüründen, ilkelerinden bağımsız olamaz. Yalan haberlerin adeta boca edilircesine okurlara servis edilmesinin, dezenformasyonun, teyit edilmemiş bilgilerin dolaşıma sokulmasının önüne ancak sizler yani haber üreticileri, basın emekçileri engel olabilir. Gazetecilik, kamu yararı gözetilerek yapılan bir vazifedir. Tıklama, hız üzerinden kazanç elde edilen bir meslek değildir.

Dijital dönüşüm süreçlerinde zorluklarla karşı karşıya olan basının, bu sıkıntılarını konuşmak, çözüm yolları aramak, buna yönelik desteklerimizi paylaşmak üzere bir süredir buluşmalar düzenliyoruz. Sizleri dinliyoruz.

Valiliklerimiz, belediyelerimiz, Kalkınma Ajansları, İŞKUR, KOSGEB gibi paydaşlarımızla birlikte projeler yürütüyoruz. Bu projelerin 2022 yılında da süreceğini belirtmek isterim.

Çok yakında BİK Genel Kurulu toplanacak ve hepimiz için çok hayırlı kararlar alacak.

Bugün bu buluşmada bizleri yalnız bırakmadığınız ve değerli fikirleriniz ile katkı sunduğunuz için teşekkür ederim.” açıklamalarında bulundu.

Programın sonunda Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler, BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk ve BİK Ordu Şube Müdürü İbrahim Ortatepe katılımcılara sertifikalarını takdim etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim