HİJYENİK VE KULLANICI ALIŞKANLIKLARINA UYGUN BİR YAPIYA SAHİP

Birçok mahallede kurulumu yapılan ve kullanıcı alışkanlıkları esas alınarak üretilen çöp kovaları; pratik kullanımı ve hijyenik yapısıyla, bu alanda oluşabilecek riskleri en aza indiriyor.

Aydınlatma direklerine monte edilerek yaya yolunu işgal etmeyen yeni tip çöp kovaları, konumlandırıldığı yükseklik sayesinde vatandaşların çöpü eğilmeden, temas etmeden kovaya atabilmesine imkân sağlıyor.

Yapılan çalışmayı değerlendiren ve 'Temiz Şehir Altınordu' mottosuyla, kent temizliği konusunda titiz ve kesintisiz bir çalışma yürüttüklerini aktaran Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın TÖREN, "Pandemi sürecinde başlattığımız ve gece gündüz demeden kesintisiz bir şekilde yürüttüğümüz hijyen ve dezenfeksiyon seferberliği halkımızın büyük beğeni ve takdirini kazandı. Gerek sokak yıkamaları gerekse dezenfekte çalışmalarımız ile Altınorduluları her yönüyle temiz bir şehirde yaşatma irademizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Şimdi de pandemi koşullarına uygun şekilde tasarlanan, vatandaşlarımızın temas etmeden çöplerini atabileceği antibakteriyel özelliğe sahip malzemeden imal edilmiş çöp kovalarının kurulumunu birçok mahallemizde gerçekleştirerek, hijyen seviyemizi en üst düzeyde tutmayı planlıyoruz. Bu uygulama bir yandan kent temizliği ve estetiğine katkı sağlarken bir yandan da vatandaşlarımızı pandemiden koruma çalışmalarımıza da ek bir tedbir olarak hayata geçmiş olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim