Ordu’da son günlerde hastanelerde grip vakalarında ciddi artış yaşandı.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, maske ve mesafe kurallarını gevşettiğimiz için geçen yıl hiç görmediğimiz grip vakalarını görmeye başladık diyerek vatandaşlara grip aşılarını yaptırın uyarısında bulundu.

VÜCUDUMUZ GRİP VİRÜSÜNÜ UNUTTU…

Grip vakaları maskelerin çıkmasıyla birlikte artmasını biz zaten bekliyorduk diyen Enginyurt, “Yalnız bir buçuk yıldır kimse gribe yakalanmadığı için vücut direncimizde grip virüsünü unuttu. O nedenden ötürü bir buçuk seneden sonra griple karşılaşan vücutlarda grip hastalığı ağır geçmeye başladı. Önceden bir haftada attığımız grip virüsünü, şimdi iki ve üç haftada atlatıyoruz. Üst solunum yolu enfeksiyonları ve grip vakaları polikliniklerde çok artmaya başladı.” Dedi.

GRİP AŞISI ŞART…

Enginyurt, “Aynı zamanda korona ile de iç içe olduğumuzdan dolayı acaba korona mı değil mi sıkıntısı da yaşıyoruz. Bu nedenle bu ikilimden kurtulmamız için her sene olduğu gibi bu yılda grip aşılarımızı olmalıyız. Şuanda piyasada da aşılar mevcut. Sağlığımız için bu şart.” Diye konuştu.

MASKE GRİP İÇİNDE ÖNEMLİ…

Grip vakaları ile koronavirüsü birbirinden ayırmak için test yapıldığını da belirten Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ikileme düşmemek için de dikkatli olmalı ve aşı yaptırmalıyız. Ayrıca maske ve mesafe konusunda da gevşediğimiz için grip vakaları arttı. Bir buçuk yıldır grip vakasının görülmeme sebebi vatandaşların maske ve mesafe kuralına uymasıydı. Şimdi kurallara uyulmamaya başlandı ve bu da grip vakalarını artırdı. Maske, mesafe kuralı girip içinde önemli.”  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim