Seyit Torun; "Cumhuriyet, bizi millet olarak yıllardır bir arada tutan, birlik ve beraberliğimizi sağlayan en önemli kazanımdır” ifadelerini kullandı.

Torun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyete ilelebet sahip çıkacaklarını belirtti.  Torun, "Cumhuriyete sahip çıkmak demokrasiye, özgürlüğe ve kardeşliğe sahip çıkmaktır. Her şeyini kaybetmiş bu millet, Atatürk önderliğinde Ulusal Kurtuluş Savaşı verdi ve Cumhuriyeti kurdu. Cumhuriyet dünya var oldukça yaşayacak, yaşatılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün,  "Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz" dediğini anımsatan Torun, “Buna yapacaklarına gönülden inandığım tüm yurttaşlarımın Cumhuriyet Bayramını kutlarım” dedi.

Torun şunları söyledi: 

“96 yıl önce bugün; kadın ve erkeğin eşit, bağımsızlığın daimi, demokrasinin belirleyici, bilimin yol gösterici olduğu cumhuriyet, maddi manevi yıkıma uğramış bu kıraç topraklarda canlandı.

Her şeye rağmen bugün insan haklarının varlığından bahsedebiliyorsak, sağlık, eğitim, basın özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü, kadın erkek eşitliği gibi temel hak ve özgürlüklerden bahsedebiliyorsak bu 96 yıllık cumhuriyetimizin bize kazandırdığı yurttaşlık bilinci sayesinde olmuştur. Daha özgür, daha insan odaklı, daha bağımsız bir ülkede, bize emanet edilen cumhuriyeti ve haklarımızı bilimin ışığında geleceğe taşıyacağız.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına, Cumhuriyetimizin kurucularına,  Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.”  

Editör: TE Bilişim