Öne Çıkanlar ERDOĞAN TEKEOĞLU Bu formayı giymekten hep gurur duyacağım dedi. İstanbul Devlet Tiyatrosu evet il emniyet

Bu haber kez okundu.

  BULGUR TÜKETİMİNE AĞIRLIK VERİN

Ramazan ayında normal beslenme düzenimizden farklı bir yemek düzenine geçiş yapıyoruz. Beslenme tarzımızdaki bu hızlı değişiklik doğru beslenme ile desteklenmediği takdirde çabuk acıkma, açlık kan şekerinin ani düşmesi ve kabızlık gibi sorunlara neden olabiliyor. Uzmanlar ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için sindirim sistemini yormayan hafif, lifli besinlerin tercih edilmesini; halsiz ve bitkin düşmemek için beyaz ekmek, pirinç pilavı gibi glisemik indeksi yüksek olan gıdalar yerine, enerji veren ancak kan şekerini dengeli bir biçimde yükselten bulgur pilavının tüketilmesini öneriyor. Barındırdığı vitamin ve mineraller açısından önemli bir besin kaynağı olan Bulgur, uzun süre tok tutuyor.

Gün boyu tokluk hissi için: Başbaşı Bulgur

Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru, “Ramazan ayında beslenme biçimine özen göstermek için bulgur ve bakliyatlar iyi bir lif kaynağıdır. Diyet lifi sindirim enzimlerine karşı dirençli olup ince bağırsakta sindirilmeden kalın bağırsağa geçer ve kalın bağırsakta fermente olur. Lifli gıdaların sindirimi daha uzun süre aldığı için insülin miktarındaki düşüşe ve tokluk hissinde artışa sebep olur. Duru, içerdiği %30 lif miktarı ile diğer bulgurlardan bir adım öne çıkan Başbaşı Bulgur’un kan şekerini hızla yükseltip düşürmediği ve ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi verdiğini söyledi. Haber Merkezi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.