Ordu Valiliğince düzenlenen anma programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol mensupları, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulmasıyla başlayan törende, saat 09.05 geçerken çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından, Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde, Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı gerçekleştirildi.

OKSM’de yapılan programa, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu İdare Mahkemesi Başkanı Levent Özalp, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer, daire müdürleri, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında bir konuşma yapan Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Angun, "Atatürk yaptıkları ile sadece ülkemiz ve milletimiz adına değil, aynı zamanda dünya platformunda belli bir yere gelerek bunu başarmış kabiliyetli bir komutan, eşsiz bir reformist, zeki bir siyasetçi ve ülke kuran büyük bir devlet adamıdır. Herkesin bildiği gibi Atatürk’te var olan bağımsızlık tutkusu ve aşkı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında başta gelen faktörlerden biri olmuştur. Keza Atatürk, 'Ya İstiklal,Ya Ölüm' demek suretiyle Türk Milleti ile birlikte büyük bir bağımsızlık savaşına girişerek dünyanın önde gelen emperyalist güçlerine karşı dünya tarihindeki en büyük tek zaferin mimarı olmuştur. Bu yönüyle tektir ve bir o kadarda mukaddestir. Kazanılan zaferden sonra ortaya koyduğu siyasi duruşu ile 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ilkesine bağlı kalınarak bundan sonra izlenecek yol haritası vede tüm dünya devletlerinin saadeti, mutluluğu ve dünya barışı için yapılması gerekenlerle ilgili ortaya koyduğu öngörüleri tüm dünya devletlerinin,devlet adamlarının istisnasız takdirini ve beğenisini kazanıyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra ödül törenine geçildi. 10 Kasım Atatürk’ü anma programı dolayasıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 81. yıldönümü nedeniyle düzenlenen program, Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp, sunduğu oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.

Büyük beğeni ile izlenen oratoryanın son bölümünde öğrenciler tarafından seslendirilen 10. yıl marşına protokol üyeleri de eşlik ederek hep birlikte söyledi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki programın ardından Atik İbrahim Paşa Cami(Orta Camii)'nde büyük önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirildi.

Vali Seddar Yavuz'un da katıldığı Mevlid-i Şerif programında, okunan Kur'an-Kerim ve yapılan dualarla, başta ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz rahmetle anıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programına, Mesudiye ilçemizde düzenlenen yol koşusu programı ile devam edildi.

Editör: TE Bilişim