Ordu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri ile Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Fatma Yeşilyurt’un da katıldığı mecliste Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, gündem maddeleri öncesi açıklamalarda bulundu.

“BAŞLATILAN HER SLOGANIN ALTININ DOLU OLMASI GEREKİYOR”

Ordu’da turizmi nitelikli tarımla birleştirip üreten Ordu modeli inşa etmek istediklerini söyleyen Başkan Güler, “ ‘3 Ay Değil 12 Ay Ordu’ ve ‘Ordu’yu 4 Mevsim Yaşayın’ adıyla bir slogan başlattık. Başlatılan her sloganın altının dolu olması gerekiyor. Yoksa sözde kalır. Bunun için de Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin 4 mevsim güzelliklerini paylaşmamız gerekir. Yaz ayları bittiğinde Ordu’da turizm de bitiyor. Ancak Ordu 12 ay güzel. Ordu’nun gezilecek, görülecek çok yeri var. Ordu’da turizmi nitelikli tarımla birleştirip üreten Ordu yapmak istiyoruz. Ordu’nun güzelliklerinin sadece buradaki hemşehrilerimizin görmesi değil, il dışında olan yerli ve yabancı turistlerin de görmesi gerekir. Onun için bu güzelliklerin herkese açık olmasını arzu ediyoruz. Bunun için de önümüzde güzel bir fırsat var. Aralık, ocak, şubat ve mart aylarında kış turizmini ilimizde geliştirmek için her birisi ayrı güzelliğe sahip yaylalarımızı iyi değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

  “DÜŞÜNEN, ÜRETEN, YARIŞAN ORDU İÇİN HEP BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katılan Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Fatma Yeşilyurt, “Ordu’da bizlerin de söz sahibi olması için tekrar hayata geçirilen Kent Konseyi Çocuk Meclisi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Ordu’da bizlerin de söz sahibi olması çok önemli. Bizler Düşünen Ordu, Üreten Ordu ve Yarışan Ordu için yapacağımız çalışmalarla bu dönem Ordu’ya önemli katkılar sunacağız. Sizlerin de desteği ile yapacağımız çalışmaların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Ek gündemle 41 gündemin görüşüldüğü mecliste 29 gündem maddesi karara bağlanırken, 12’si komisyona havale edildi. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi bir sonraki toplantısını 9 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirecek. 

Editör: TE Bilişim